Dosarele instrumentate de DIICOT au dus, in 10 ani de activitate a unitatii de parchet specializate pe criminalitate organizata, la trimiterea in judecata a 30.831 de pesoane, masuri asiguratorii in cuantum de peste 5,2 miliarde lei si confiscarea a 8,5 tone de droguri, scrie Mediafax.

Potrivit bilantului DIICOT, procurorii au solutionat, in cei 10 ani de la infiintarea structurii, 64.564 de dosare, in 10.038 fiind intocmite rechizitorii de trimitere in judecata.

In total, din 2004 pana in prezent, procurorii DIICOT au trimis in judecata 30.831 de persoane, 14.783 dintre ele fiind in stare de arest preventiv.

In bilant sunt mentionate si capturile de droguri din dosarele DIICOT: 3,5 tone de heroina si cocaina, 5 tone de canabis si rezina de cannabis, 500.000 de pastile de droguri sintetice (Ecstasy, LSD si altele), 4 tone de precursori stupefiante.

"DIICOT a fost un proiect generos, a fost un proiect care a confirmat pana la urma, avand in vedere ca am putut colabora in acesti ani cu 50 de tari, ca am putut incheia echipe comune de ancheta si ca am putut solutiona cazuri-sscoala, care pot fi predate la orice seminar unde se invata cum se combate criminalitatea organizata si terorismului", a spus procurorul sef interimar al DIICOT, Giorgiana Hossu, la o ceremonie organizata vineri, cu prilejul celor 10 ani ai DIICOT.

Hossu asigura interimatul la sefia DIICOT dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.