Turistii care vor merge in acest weekend pe Valea Prahovei vor putea schia in toate cele trei statiuni, respectiv Sinaia, Busteni si Azuga, stratul de zapada ajungand in unele zone la o grosime de pana la o jumatate de metru, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis, vineri, de Primaria Sinaia, in aceasta statiune vor putea fi practicate sporturi de iarna la Cota 2000, pe partiile de altitudine din Valea Soarelui si Valea Dorului, acestea fiind singurele amenajate, stratul de zapada ajungand in unele zone la o grosime de 40-50 de centimetri.

"Stratul de zapada masoara intre 40 si 50 de centimetri grosime sus, pe partiile din Valea Soarelui. Conditiile sunt decente, evident se poate si mai bine. (...) Toate partiile de altitudine din Sinaia sunt batute de doua zile. Recomandam insa prudenta, stratul de zapada nefiind uniform", a declarat, potrivit comunicatului, directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Falcescu.

De asemenea, se va putea schia si in Busteni, pe partia Kalinderu I, insa conditiile de practicare a sporturilor de iarna nu sunt foarte bune, deoarece stratul de zapada este subtire in partea superioara a partiei, a declarat pentru Agerpres seful de instalatie de la partia Kalinderu, Mihail Dobre.

Potrivit reprezentantului domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, in aceasta statiune se schiaza in continuare in conditii bune pe partiile Cazacu Incepatori si Cazacu Varianta, unde stratul de zapada masoara intre 25 si 30 de centimetri.

Iubitorii sporturilor de iarna vor putea schia in acest weekend si pe partia Sorica din Azuga, aceasta nefiind insa amenajata, stratul de zapada naturala netasata variind pe toata lungimea partiei. Astfel, date fiind aceste conditii, pasionatii sunt sfatuiti sa foloseasca pe partia Sorica schiurile de primavara.