Sambata, in vestul tarii, la deal si la munte, unde va predomina o vreme frumoasa, cu cer variabil, valorile termice diurne vor creste usor si se vor situa peste mediile climatologice pentru aceasta data, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

In celelalte zone dimineata si noaptea se va semnala ceata sau nebulozitate joasa stratiforma, care ar putea persista si peste zi, in special in sudul Olteniei, astfel ca regimul termic va fi apropiat de cel normal. Unele innorari vor fi in a doua parte a intervalului si in nord-vestul extrem, unde vor fi posibile precipitatii slabe, mai ales ploi.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile vestice, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 2 si 12 grade, iar cele minime vor fi de la -13...-12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 4...5 grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, indeosebi dimineata si noaptea va fi ceata sau nebulozitate joasa, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 5...7 grade, iar cea minima de -3...-1 grad.

La munte, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului in nordul Carpatilor Orientali, unde izolat vor fi ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste, unde va spulbera zapada.

Duminica, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru mijlocul lunii decembrie in cea mai mare parte a tarii, in special in vest, la deal si la munte. In regiunile nord-vestice, vor fi innorari si pe arii restranse va ploua slab. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar dimineata si noaptea local va fi ceata sau nebulozitate joasa, posibil persistente peste zi si asociate izolat cu burnita.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 3 si 12 grade, iar cele minime se vor incadra intre -8 grade in depresiunile intramontane si 5...6 grade in Dealurile de Vest.

La munte, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru mijlocul lunii decembrie. In masivele nordice cerul va prezenta innorari, iar in nordul Carpatilor Orientali trecator precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.