Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a comentat joi pe marginea reducerii bugetului Ministerului Public, aratand ca nu cere un buget mai mare pentru instanta suprema, ci un buget echilibrat, transmite Digi24. Livia Stanciu a precizat ca la momentul in care va fi invitata in comisia de buget-finate din Parlament va arata de ce se impune majorarea bugetului instantei supreme.

"Nu ca cerem un buget mai mare, ci cerem un buget echilibrat in raport cu toate atributiile care revin la Inalta Curte nu numai judecatorilor si magistratilor asistenti ci intregului personal care activeaza la nivelul instantei supreme, iar acest lucru este valabil nu numai pentru instanta suprema ci pentru toate instantele din tara si desigur si pentru toate parchetele din tara", a declarat Livia Stanciu.

Intrebata daca diminuarea bugetului pentru 2015 Ministerului Public cu 32% va ingreuna activitatea instantei supreme, presedintele ICCJ a raspuns: "Credeti ca cu un buget mai mic de usureaza activitatea instantei? Nici discutie de asa ceva. Aici vor interveni niste detalii pe care in mod cert le voi face la momentul in care voi fi invitata in comisia de buget-finate din Parlamentul Romaniei si unde o sa detaliez si o sa aratam de ce se impune majorarea bugetului instantei supreme".