Mai multi studenti ai Facultatii de Limbi Straine au intrat, miercuri, in greva japoneza, acuzand faptul ca in salile de curs este frig, iar conducerea institutiei nu investeste in renovarea cladirii, a anuntat Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), citata de Mediafax.

Potrivit sursei citate, o parte dintre studenti au intrat in greva japoneza pe motiv ca in salile de curs ale Facultatii de Limbi Straine este frig, ploua, iar peretii au facut mucegai.

"Studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine isi risca sanatatatea si chiar viata pentru a veni la facultate. Universitatea din Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei o cifra de scolarizare mult mai mare fata de conditiile optime pe care le poate oferi. In acest sens, mii de studenti, cadre didactice si personal auxiliar risca sa faca diverse boli pulmonare din cauza faptului ca, in afara de centrala pe care o are in dotare, Universitatea nu a luat in considerare niciodata incalzirea electrica", se arata intr-un comunicat emis de SSUB.

Conform SSUB, si in sediul din strada Pitar Mos al Facultatii de Limbi Straine "ploua in salile de curs iar temperatura in luna decembrie nu a depasit 15 grade".

Legat de sistarea incalzirii salilor de curs de la Facultatea de Litere, conducerea institutiei a precizat ca in zilele de vineri, 5 decembrie, si luni, 8 decembrie, caldura a fost intrerupta in cladirea "Edgar Quinet" a Universitatii din Bucuresti din cauza opririi alimentarii cu gaze de catre Distrigaz Sud, ca urmare a unei avarii in zona Piata Romana - Piata Unirii.

"Subliniem prin urmare ca nici conducerea Facultatii de Litere, si nici conducerea Universitatii din Bucuresti nu sunt responsabile pentru aceasta situatie, pe care desigur o regretam. Atragem in acelasi timp atentia ca, dat fiind modul deficitar si neprofesionist al Distrigaz de a dialoga cu consumatorii sai, situatia din zilele de 5 decembrie sau 8 decembrie s-ar putea repeta", se arata intr-o precizare publicata pe site-ul a Facultatii de Litere, semnata de prodecanul Emil Ionescu.

Intr-un comunicat remis Mediafax, oficialii Distrigaz precizeaza ca, "in urma aparitiei unor defecte tehnice pe reteaua de distributie a gazelor naturale operata de Distrigaz Sud Retele, compania a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru remedierea acestora in data de 4 decembrie, in intervalul orar 10:00-17:00 si in data de 08.12.2014 in intervalul orar 10:00-15:00, in zona Bd Magheru si Bd Balcescu".

Ei au mai precizat ca aceste sistari temporare, necesare din motive de siguranta, au fost comunicate prin afisarea anunturilor aferente la locurile de consum afectate, cu mentionarea intervalului de sistare.