Omul de afaceri Catalin Chelu, dat in urmarire de politie dupa ce a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", ar fi murit noaptea trecuta, in Iordania, dupa doua zile de coma, scrie presa locala.

Ziarul Profit a relatat luni, citand surse apropiate familiei, ca afaceristul galatean Catalin Chelu a murit, publicatia argeseana precizand ca informatia a fost confirmata si de surse din Ambasada Ucrainei la Bucuresti.

Ulterior, unul dintre directorii unei companii controlate de omul de afaceri galatean a confirmat la randul sau informatia pentru Ziarul Profit. "Am vazut stirea si am luat legatura cu familia lui Catalin Chelu. Din pacate, acestia au confirmat faptul ca acesta a decedat in urma unei complicatii cardiace, in cursul zilei de ieri. Asta e tot ce pot sa va spun", a declarat el.

Publicatia galateana Viata Libera a relatat de asemenea ca omul de afaceri Catalin Chelu (47 de ani) ar fi decedat luni dimineata, la ora 3.00, in urma unui stop cardio-respirator. Potrivit publicatiei citate, decesul ar fi survenit la capatul a doua zile de coma. Afaceristul suferea de o boala de inima foarte grava si, se pare, era inscris pe o lista de asteptare pentru un transplant cardiac, mai noteaza publicatia.

Potrivit surselor citate de Viata Libera, locul mortii ar fi Iordania, tara in care Chelu s-ar fi refugiat dupa ce a fost condamnat definitiv la sase ani inchisoare in dosarul "Mita la MAI". Publicatia galateana mai scrie ca exista informatii potrivit carora fratele omului de afaceri si nasul din prima casatorie al lui Chelu au plecat luni seara catre Iordania, pentru a incepe procedurile de repatriere a trupului neinsufletit.

Informatia a mai fost confirmata si pentru Evenimentul zilei de o sursa apropiata omului de afaceri, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Potrivit sursei, Catalin Chelu se afla de doua zile in coma renala, in Iordania, acesta decedand noaptea trecuta.

Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare, a fost dat in urmarire de politie in luna septembrie, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu, pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

Catalin Chelu a fost condamnat definitiv, pe 8 septembrie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".