Sambata, vremea va fi predominant inchisa. In jumatatea sudica a tarii si local in rest vor fi ploi si burnite, exceptand zona montana, iar noaptea si nordul Moldovei, unde se vor semnala lapovite si ninsori. Pe arii restranse, in special in sudul Moldovei si in Baragan se mentin conditiile pentru producerea poleiului, transmite Mediafax.

Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp in sudul tarii si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si al Transilvaniei, precum si pe crestele montane.

Regimul termic se va mentine sub mediile multianuale specifice acestei perioade in Moldova, Muntenia si Oltenia, in timp ce in restul teritoriului, va fi mai cald decat in mod obisnuit. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 11 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade. Pe arii restranse va fi ceata.

La Bucuresti, vremea va fi inchisa, iar regimul termic se va mentine sub cel normal pentru aceasta data. Temporar va ploua, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 2...3 grade, iar cea minima de 1...2 grade.

La munte, vremea va fi in general inchisa, iar aria precipitatiilor se va extinde treptat incepand dinspre masivele sudice. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar pe creste lapovita si ninsoare si se vor semnala pe arii extinse in Carpatii Meridionali si local in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe creste. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua anterioara.

Duminica, vremea va fi inchisa, cu precipitatii pe arii extinse in toate regiunile. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar in jumatatea de nord a Moldovei si pe crestele montane vor predomina lapovita si ninsoarea. Izolat se va forma polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. In zonele joase vor fi conditii de ceata.

La munte, vremea se va mentine inchisa si temporar se vor semnala precipitatii. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar in zonele mai inalte si in Carpatii Orientali mixte, cu tendinta de transformare in ninsoare. Izolat se va forma polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul anterior.