Deputatul fost PSD-ist Sebastian Ghita si echipa de campanie a lui Victor Ponta au adus, azi-noapte, in clubul bucurestean Fratelli, 800 de tineri care l-au sprijinit pe premier in campania electorala prezidentiala, omul de afaceri sugerand constructia unei noi structuri politice fara oameni ca fostul presedinte Ion Iliescu sau primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Informatiile au fost publicate de evz.ro, care citeaza surse participante la eveniment.

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

18.000 de tineri sub 30 de ani au lucrat in campania lui Victor Ponta, potrivit evz.ro.

In club, Ghita a vorbit in fata tinerilor la inceperea evenimentului strigand : "Vanghelie e aici?""Iliescu e aici ?" "Nuuuuu !!!", au raspuns cei prezenti.

Sebastian Ghita, patetic, a recitat o strofa din poezia "Doina" de Eminescu si le-a multumit pentru ca l-au sustinut pe Ponta.

Potrivit unor participanti, Ghita le-a sugerat ca o noua structura politica a tinerilor va aparea curand si, in acelasi discurs, a cerut ca tinerii din Romania si firmele mici romanesti sa aiba sanse egale in fata autoritatilor romane cu firmele si investitorii straini.

In acelasi ton politic, Ghita le-a spus tinerilor ca Romania are nevoie de investitii straine, dar ca ei trebuie sa promoveze si sa protejeze tinerii din Romania care vor sa munceasca si sa aiba un viitor in tara lor.

Petrecerea a durat pana la 5.00 dimineata. Multe dintre pozele facute de Ghita cu tinerii din judete au fost postate pe Facebook.

Foarte probabil, dupa demisia din PSD, Sebastian Ghita, impreuna cu aceasta structura intinsa in toate judetele va incerca sa faca un partid care sa caute voturi in randul electoratului non-PSD, comenteza evz.ro .

Dupa alegerile prezidentiale pierdute de candidatul PSD, Victor Ponta a plecat la Abu Dhabi impreuna cu Sebastian Ghita, cei doi fiind fotografiati intr-un club de lux din Emirate.

Prieten apropiat al liderului PSD Victor Ponta, Sebastian Ghita a demisionat din partid, aratand ca social-democratii trebuie sa se rupa de Ion Iliescu si de imaginea fostului presedinte al tarii, pe care il considera una dintre cauzele pierderii alegerilor.

"Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discutie serioasa despre evenimentele politice din ultima perioada. Cred ca astazi Victor Ponta este un altfel de lider. Cred ca a inteles ce vor romanii de la dansul. Mi-a spus ca declaratiile pe care le-am dat sunt corecte, dar ca nu pot sa am initiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am inteles punctul sau de vedere si am hotarat sa demisionez din PSD! Nu voi mai reveni in acest partid cat timp chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate. Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest partid! Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu", a declarat Ghita, intr-un comunicat remis presei.