Avea anul trecut doar 15 ani. E din judetul Neamt. Se lasa si ea, ca sute de fete si femei din Romania, inselata de eterna promisiunea a unui loc de munca peste hotare. Odata ajunsa in Spania, cruda realitate este alta.

Ajunge, la 15 ani, sa munceasca nu ingrijind copii, ci satisfacand placerile sexuale ale clientilor unui club din Medina del Campo. Clubul apartine unui bulgar combinat cu o romanca. Cum fata e minora, i-au facut acte false bulgaresti. Toata lumea stia insa ca e romanca. I-au facut si un plan precum la fabrica. Minimum 10 clienti pe zi. In caz contrar o bata de lemn se transforma in cel mai convingator motiv pentru a continua.

Vanata de la batai si disperata, reuseste sa fuga. Crede pe oricine spune ca o va ajuta. O alta romanca ii spune sa mearga in Santiago de Compostela, unde fratele ei are nevoie de o dadaca pentru copilul abia nascut. Zis si facut. Insa tanara cade din lac in put. Si in Santiago de Compostela tatal bebelulsului e parte din retea. Asa ca o obliga - cum altfel decat cu bataie - sa se prostitueze intr-un club La Perla. Traieste si acolo iadul retelelor de romani care aduc pe banda rulanta romance pentru prostitutie.

Intr-o noapte de septembrie anul trecut o ia la fuga disperata pe strazi. E gasita de o patrula de politie care intra pe firul dramei. Fata de 15 ani ajunge intr-un centru pentru persoanele aflate in dificultate. Dispare insa in nici 24 de ore, pentru ca politistii sa o gaseasca din nou in acelasi club unde a fost pusa sa se prostitueze. Reteaua de pesti a recuperat-o si i-a aplicat corectia cu bata.

Politistii intra in forta in club si ii areteaza pe romanii care organizasera reteaua de prostitutie. Romanca de 15 ani ajunge din nou sub protectia statului spaniol si in fata judecatorului de instructie, cu avocatii celor retinuti de fata, povesteste toata oroarea prin care a trecut.

Judecatorul decide arestarea celor doi romani si trimiterea in Romania a minorei. Trec mai multe luni, minora e pe cale sa devina intre timp mama. Drama ei nu se opreste aici.

Aflati in fata unei decizii definitive a justitiei spaniole, traficantii fac ceea ce stiu mai bine. Isi pun prietenii din tara sa ameninte victima pentru ca ea sa isi retraga acuzatiile. Spre stupefactia politiei spaniole si a presei din Vigo, care a urmarit atent acest caz, avocatul unuia dintre acuzati anunta ca tanara doreste sa faca declaratii, la un an de la retinerea celor doi, desi este minora si toate probele au fost prezentate deja in proces.

Si ea, ca majoritatea celor care scapa din iadul retelelor de prostitutie, a dat de iadul de acasa. Amenintarile cu moartea, santajul sau incercarea de a cumpara cu bani retragerea acuzatiilor sunt la ordinea zilei. Acum, presa din Vigo anunta ca infractorii care au distrus atatea vieti sunt pe punctul de a scapa de puscarie. Si asta pentru ca in Romania legislatia nu protejeaza suficient victimele traficului de persoane. Nu li se ofera acestora protectia necesara astfel incat sa nu cada in plasa celor care se ocupa in tara de recrutarea, inselarea si apoi de amenintarea celor care reusesc sa scape.

E drama unei tinere de doar 16 ani care, la fel ca multe alte tinere, a crezut ca Occidentul o asteapta cu bratele deschise si cu oferte de munca. O drama ignorata de opinia publica, o drama care de multe ori nu conteaza in ochii legiuitorior prea ocupati sa scape ei de ghearele justitiei ca sa mai faca legislatia care sa scape adevaratele victime din mainile traficantilor de persoane.