Joi, in regiunile din sudul si din estul tarii vremea va fi in general mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, in special in Moldova, iar innorarile vor persista, informeaza Mediafax.

Va ploua pe arii extinse in Dobrogea si in Muntenia unde se vor cumula izolat peste 15...20 l/mp si cu caracter local in Oltenia; la munte si in Moldova vor fi precipitatii mixte, iar noaptea ploile se pot transforma in lapovita si trecator ninsoare si in nordul Munteniei.

In regiunile intracarpatice vremea va fi in general frumoasa, iar valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale datei; cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe, izolate in sudul si estul Transilvaniei.

Pe arii restranse in Moldova, estul Transilvaniei si la munte se va depune polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in extremitatea sudica a Banatului si la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2...-1 grad local in Moldova si 10...12 grade in zonele de deal din vest; minimele termice se vor incadra intre -6 si 4 grade. Dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata, mai ales in vestul si centrul teritoriului.

In Bucuresti, vremea se va mentine inchisa si usor mai rece decat in mod normal pentru aceasta data. Innorarile vor persista si va ploua moderat. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima se va situa in jurul a 0 grade.

Vineri, in tara, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica in vestul, nord-vestul si partial in centrul tarii, in timp ce in restul zonelor regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori mai scazute decat mediile climatologice specifice.

Cerul va fi variabil in nord-vest, dar cu innorari in celelalte regiuni, mai persistente in sud si in est. Vor fi mai ales ploi in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si pe arii restranse in Banat si estul Transilvaniei, iar in Moldova si la munte se vor semnala precipitatii slabe, mixte si vor fi depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 grade izolat in Moldova si 11...12 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre -3 si 7 grade, usor mai mici in nordul Moldovei. Dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata.