Treizeci si doua de barje incarcate cu diferite produse sunt blocate pe Dunare, miercuri, in zona Portului Moldova Veche din judetul Caras-Severin, dupa ce autoritatile sarbesti au decis oprirea navigatiei din cauza vantului foarte puternic, transmite Mediafax.

Potrivit directorului Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, la kilometrii 1030 - 1032 ai Dunarii, in zona localitatii sarbesti Gradiste si a localitatii Liupcova din judetul Caras-Severin, 32 de nave sunt blocate pe fluviu, navigatia fiind oprita in zona de autoritatile sarbesti, din cauza vantului puternic.

"Ca urmare a furtunilor si a unui vant cu valori de pana la 100 de kilometri la ora in zona sarbeasca, in zona localitatii Ram, dincolo de Gradiste, a fost inchisa navigatia de catre oficialitatile sarbesti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastra, in zona portului si limitrofe Portului Moldova Veche", a declarat directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

El a precizat ca barjele sunt incarcate cu diferite produse, precum lemn, fier sau cereale, si stationeaza in dreptul localitatilor Gradiste din Serbia si Liupcova din Caras Severin.