Reporterul HotNews.ro Victor Cozmei a castigat marele premiu la sectiunea "Justitie si Stat de drept", iar reporterul HotNews.ro Claudiu Zamfir a fost nominalizat la sectiunea "Economie" in cadrul galei "Tanarul Jurnalist al Anului", editia a XV-a, organizata de Freedom House Romania. Anca Simina de la Gandul.info a castigat marele premiu la sectiunea "Actualitate interna", Roxana Pricop de la Ziarul Financiar la sectiunea "Economie" si Andreea Pavel de la ziarul Info Sud-Est la sectiunea "Mediu si ecologie".

Finalistii la sectiunea Justitie si Stat de drept a concursului Tanarul Jurnalist al AnuluiFoto: Freedom House

Gala premiilor "Tanarul Jurnalist al Anului", concurs organizat de Freedom House Romania si ajuns la editia XV, s-a desfasurat miercuri seara in Bucuresti. In cadrul galei au fost anuntati finalistii si cei patru castigatori ai marelui premiu pentru fiecare sectiune din concurs.

Sectiunea JUSTITIE SI STAT DE DREPT, introdusa pentru prima data in acest concurs cu sprijinul partenerului Programul Media Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, i-a avut drept finalisti pe:

Atilla Biro (Gandul.info)

Cum a fost angajat nepotul din Flamanzi la cabinetul fostului judecator CCR Aspazia Cojocaru: "Va rog sa nu ma mai deranjati!"

Victor Cozmei (HotNews.ro)

Romania, Raiul avocatilor condamnati penal. Cateva cazuri emblematice cu avocati condamnati definitiv, dar care pledeaza in continuare in instanta

Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigatii Media)

Fundatia PSD-EADS

Lilia Zaharia (Asociatia de Presa Independenta din Republica Moldova)

Judecatori cu case "fara pret" si pamanturi "fara valoare"

Victor Cozmei, reporter HotNews, marele premiu la sectiunea Justitie si Stat de drept

Victor Cozmei, reporter HotNews, marele premiu la sectiunea Justitie si Stat de drept

Foto: Hotnews

Juriul, format din Liviu Avram (Adevarul), Paul Radu (RISE Project) si Laura Stefan (EFOR), s-a oprit in cele din urma asupra lui Victor Cozmei, de la HotNews.ro, care a castigat Marele Premiu, anunta organizatorii concursului intr-un comunicat de presa.

Reprezentantul juriului Liviu Avram (redactor sef adjunct al ziarului Adevarul) a remarcat articolul amplu al lui Victor Cozmei despre avocatii condamnati pentru coruptie care isi continua nestingheriti activitatea in fata instantelor, "un subiect inedit, bine urmarit si documentat cu multe exemple concrete, exemplu clasic de subiect care, fara initiativa personala a jurnalistului, nu ar fi ajuns sa fie publicat."

Christian Spahr, directorul KAS Programul Media Europa de Sud-Est cu sediul la Sofia, l-a felicitat pe jurnalistul HotNews.ro pentru investigatia amanuntita si acuratete, subliniind totodata dificultatea in care s-a aflat juriul in a alege intre candidaturi atat de bune si multumindu-le lui Atilla Biro, Ovidiu Vanghele si Liliei Zaharia pentru stradania si curajul de a urmari subiecte dificile, de a dezvalui lucruri care sunt in umbra.

La sectiunea "Actualitate Interna", unde juriul a fost format din Brindusa Armanca (TVR Timisoara), Alexandru Lazescu (Ziarul de Iasi), Andreea Pora (Revista 22), castigatoare a fost desemnata jurnalista Anca Simina de la publicatia Gandul.info pentru o serie de articole care trateaza situatia locuintelor RA-PPS.

Ceilalti finalisti la sectiunea "Actualitate interna" au fost: Dan Lungu (Mediafax, Alba-Iulia), Antonio Glodeanu(Yahoo!News), Laura Stefanut (Casa Jurnalistului / digi24.ro). Sponsorul sectiunii a fost E.ON.

La sectiunea "Economie" juriul a fost format din Dan Suciu (Banca Nationala a Romaniei), Serinela Spatarelu (Ziare.com), Lidia Moise (TVR). Castigatoarea marelui premiu a fost desemnata jurnalista Roxana Pricop de la Ziarul Financiar pentru un articol care trata posibilele pericole ale noii legi a retrocedarilor.

Ceilalti finalisti la aceasta sectiune au fost Claudiu Zamfir (HotNews.ro) si Florin Cojocaru (Economica.net). Sponsorul sectiunii a fost UniCredit Tiriac Bank.

La sectiunea "Mediu&Ecologie", unde juriul a fost format din Cristian Lascu (National Geographic), Sabina Fati (Romania libera), Razvan Muresan (Business Magazin), castigatoare a fost desemnata jurnalista Andreea Pavel de la Ziarul Info Sud-Est pentru articolul Inconstienta si ipocrizie! Statul roman nu mai supravegheaza iazurile de steril de la Baia, unde se procesa cuprul extras din mina Altan Tepe

Ceilalti finalisti la aceasta sectiune au fost: Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) si Olga Cealgai si Valentina Basiul (Centrul de Investigatii Jurnalistice din Republica Moldova si "Adevarul" Moldova). Sponsorul sectiunii a fost ECO-ROM Ambalaje.