Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat joi 67 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Oradea si in judetul Bihor, la Spitalul Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' Oradea - Sectia Oncologie, mai multe farmacii si cabinete medicale individuale ale unor medici de familie, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari formata din 50 persoane, specializata in evaziune fiscala, inselaciune si fals, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in perioada 2012-2014 membrii gruparii au generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente "medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu" (TA) si a medicamentelor si materialelor sanitare specifice', care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS) si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 5 milioane euro.

La sediul DIICOT - ST Oradea vor fi aduse in vederea audierii 30 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

La actiune au participat ofiteri din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timisoara si cu sprijinul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala nr. 6 Oradea, cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj - Napoca, precum si Serviciul de Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Bihor.