Procurorii DIICOT au efectuat marti 25 de perchezitii domiciliare in judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu, Braila si municipiul Bucuresti pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate formata din 19 persoane, specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, scrie un comunicat al institutiei.

Stadionul Ilie Oana PloiestiFoto: Hotnews

Prejudiciul produs este de 15.400.000 euro, potrivit anchetatorilor.

In dosar sunt vizati si administratori ai clubului Petrolul Ploiesti. Acestia au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si alti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

30 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Ploiesti.

Ancheta a fost declansata ca urmare a sesizarii primite de la Directia Generala Antifrauda.