Decretele prin care Bogdan Aurescu este numit in functia de ministru de Externe si Hegedus Csilla devine ministru al Culturii si vicepremier au fost publicate luni in Monitorul Oficial, informeaza Agerpres.

De asemenea, a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor-Viorel Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni aceste decrete.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca ceremonia de depunere a juramintelor de investitura de catre cei doi ministri nominalizati va avea loc luni seara, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Bogdan Aurescu, fost secretar de stat in MAE, il inlocuieste in functia de ministru de Externe pe Teodor Melescanu, care a demisionat pe 18 noiembrie, pe motiv ca nu toti romanii din strainatate au reusit sa voteze. In aceeasi zi, premierul i-a propus pentru functia de ministru de Externe pe ambasadorul Romaniei la UE, Mihnea Motoc, si pentru cea de vicepremier si ministru al Culturii pe secretarul de stat Hegedus Csilla.

Ulterior, seful statului a semnat decretele privind numirea celor doi ministri propusi.

Pe 19 noiembrie, presedintele Traian Basescu a declarat ca in cazul lui Mihnea Motoc, propus ministru de Externe, trebuie indeplinite anumite proceduri pentru ca acesta sa nu se afle in incompatibilitate, si anume demisia acestuia din corpul diplomatic si revocarea din functia de ambasador la UE, printr-un decret contrasemnat de premier.

Totodata, seful statului declara la acea data ca nu poate avea obiectii cu privire la ministrul propus al Culturii, Hegedus Csilla, chiar daca a vazut in spatiul public dezbateri privind afacerea familiei acesteia care ar fi legata de bani europeni, aratand ca responsabilitatea apartine celor care au facut aceasta nominalizare.