Stii ca esti bogat cand zbori in Africa de Sud cu avionul tau Boeing 737, platesti 40.000 de dolari sa impusti un elefant si inca 50.000 sa il impaiezi si sa-l trimiti cu vaporul in Europa - asa isi incepe un cotidian din Africa de Sud povestea unei vanatori a milionarului roman Ioan Niculae.

Ioan NiculaeFoto: Hotnews

Elefantul ar fi fost impuscat in februarie anul trecut, in Hoedspruit, Limpopo.

Viu, elefantul cantarea 4,5 tone, dar acum are doar o jumatate de tona, dupa ce pielea a fost subtiata de la 20 de mm la 2 mm si a fost ulterior montata pe un schelet format din fibra de sticla. In jurul elefantului a fost montata o schela, pentru a permite pictarea pielii elefantului si creiona ridurile care sa dea un efect natural.

Comanda a fost intarziata dupa ce Niculae a cerut ca si alte animale sa faca parte dintr-o scena de vanatoare, respectiv doi lei care vaneaza o antilopa.

Costul total al impaierii tuturor acestor animale a fost de 83.096 dolari, din care 2.271 dolari pentru montarea coltilor de fildes ca un trofeu separat. Costul transportului ar putea ajunge la 24.000 de dolari.

Dieter Ochsenbein, patronul firmei care s-a ocupat de impaiere, estimeaza ca la acesti bani se adauga circa 40.000 de dolari, costul vanarii elefantului.

"Sa vii aici si sa vanezi elefanti inseamna sa ai buzunare burdusite", spune el.