Procurorul sef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat ca mai multe cadavre ale militarilor implicati in accidentul de elicopter din judetul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel ca s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor, transmite Mediafax.

Procurorul sef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, sambata, ca epava elicopterului ar putea fi transportata pentru cercetari suplimentare la Campia Turzii.

"Cateva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor si am dispus efectuarea de analize ADN in acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge inainte, am avut noroc de vreme buna astfel incat s-au efectuat cercetari ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigatii suplimentare, probabil, vom transporta epava la Campia Turzii, iar cei de acolo vor decide daca e cazul sa o duca la Bucuresti", a spus Siserman.

Potrivit acestuia, interesul tuturor este ca lucrurile "sa mearga cat mai repede" pentru ca trupurile neinsufletite sa poata fi redate familiilor pentru inmormantare.

Fratele lui Rares Moldovan, unul dintre militarii morti in accident, a declarat, sambata, la Sibiu, ca mamei sale i s-a spus despre prelevarea de probe ADN.

"Mama s-a dus sa identifice cadavrul si sa-i ia probe ADN. Au spus ca iau probe la toata lumea ca sa fie siguri", a spus el.

Elicopterul militar care s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita, in apropiere de Stejaris, aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi initial la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, de unde au fost transferati la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Trupurile militarilor morti in accidentul aviatic au fost duse, vineri seara, la Laboratorul de Medicina Legala (LML) Sibiu, pentru a fi facute autopsiile.

Ancheta in cazul accidentului a fost preluata de Parchetul Militar Cluj.