Directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior a declarat vineri, raspunzand unei intrebari, ca presedintele ales Klaus Iohannis va lua o decizie cu privire la cine va asigura conducerea serviciului dupa ce va prelua mandatul, va analiza situatia si isi va forma o opinie despre felul in care actualul sef si-a exercitat mandatul.

George MaiorFoto: Agerpres

"Il felicit in primul rand pe presedintele Romaniei validat proaspat si il asigur ca va gasi in Serviciul Roman de Informatii o institutie solida a statului roman capabila sa ofere securitate nationala Romaniei si cetatenilor Romaniei si sa promoveze interesele strategice ale statului roman. De fapt, unul dintre cele mai importante servicii de informatii din Europa. In al doilea rand, intotdeauna imi tin cuvantul. Nu vreau sa revin la declaratiile initiale. Le stiti", a declarat Maior.

"In momentul in care dl presedinte isi va prelua mandatul, va face o analiza - care va fi facilitata si de faptul ca intram in bilantul SRI, inca de la sfarsitul anului si inceputul anului viitor -, isi va forma opinia despre felul in care mi-am exercitat mandatul si va lua, desigur, domnia sa o decizie in conformitate cu ceea ce va vedea", a declarat George Maior.

Intrebat daca isi mentine declaratia pe care a facut-o inainte de alegeri, potrivit careia isi va depune mandatul noului presedinte, directorul SRI a raspuns: "intotdeauna imi tin cuvantul". Intrebarea se referea la declaratia sefului SRI din 3 octombrie, de la Timisoara, cand acesta a afirmat ca dupa alegerile prezidentiale isi va prezenta demisia din functie noului presedinte, considerand ca este normal acest lucru.

''Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita si sa continue sau sa ia o alta decizie. Nu am nicio problema din acest punct de vedere", declara Maior la acea vreme.

Intrebat inca o data vineri daca isi va depune mandatul urmand ca noul presedinte sa decida daca il mentine sau nu in functie, Maior a raspuns: "Am declarat ceea ce am declarat."