Gyorgy Frunda spune la RFI ca "in mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de gratiere a infractiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis gainarii". Un document de acest gen ar rezolva problema suprapopularii penitenciarelor, crede consilierul onorific al premierului.

Gyorgy FrundaFoto: AGERPRES

Gyorgy Frunda considera ca legea amnistiei si gratierii trebuia respinsa in contextul actual: "Cred ca nu era politic alta solutie decat respingerea acestui proiect de lege, pentru ca populatia il interpreta ca un proiect facut in favoarea reprezentantilor PSD care sunt in puscarie, a baronilor locali, a oamenilor politici care au fost condamnati. De aceea, aceasta lege trebuia respinsa, e o decizie politica corecta".

Consilierul onorific al premierului atrage insa atentia ca "penitenciarele romanesti sunt suprapopulate si ca aceasta problema trebuie rezolvata. In mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de gratiere a infractiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis gainarii, infractiuni mici, cotidiene si care fiind la prima condamnare, poate statul sa le intinda o mana de eliberare, de reeducare sociala si prin asta sa rezolve si problema suprapopularii penitenciarelor".

Continuarea pe www.rfi.ro