Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismulu - MCA Romania a trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o sesizare privind look-ul recent al primarului Constantei, Radu Mazare, care are o tunsoare si o mustata ca cele ale lui Adolf Hitler. Ei considera acest gest al lui Mazare "scandalos si provocator" si faptul ca acesta vina dupa alegerea unui etnic german pe postul de presedinte al tarii este vazut ca "o sfidare". De remarcat faptul ca aceasta infatisare a lui Radu Mazare dateaza dinainte chiar de primul tur al alegerilor prezidentiale, insa nu au existat reactii pana in prezent.

Radu Mazare, look ca al lui Adolf HitlerFoto: captura B1 TV

Sesizarea Centrului pentru Monitorizare si Combaterea Antisemitismului:

MCA România consideră gestul primarului Radu Mazăre, cel de a se prezenta public și in fața judecătorilor cu o infatisare (tunsoare, mustata) care o copiază pe cea a lui Adolf Hiltler ca fiind scandalos si provocator. La numai două zile după ce un cetatean roman, etnic german, a devenit Presedintele Romaniei, primarul Radu Mazăre a apărut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. Este o dovadă, credem noi, de sfidare deliberata care sustine atat solicitarile noastre repetate cu privire la promulgarea Legii 107/2006, in ultima ei forma modificata cat si avertizarile noastre repetate cu privire la tolerarea unor astfel de aparitii publice a unor functionari publici care sunt retribuiti inclusiv din taxele si impozitele platite de toti cetatenii romani, indiferent de apartenenta lor etnica, religioasa, etc.

Reamintim ca in 2009 Primarul Radu Mazăre a defilat in public in uniforma nazista. Fapta sa a rămas nesancționată politic și juridic. Plângerea împotriva lui Radu Mazăre a fost tratată netransparent, eronat și părtinitor, fapt care a permis "recidiva" domnului Mazăre, care considera ca aceasta este modul cel mai adecvat de a se prezenta, ca persoana publica, in fata cetatenilor romani.