Comisia Europeana are incredere ca autoritatile romane vor cerceta plangerile primite din diaspora dupa votul de duminica, a declarat, luni, purtatorul de cuvant Margaritis Schinas, precizand ca organizarea de alegeri libere si corecte reprezinta o componenta indispensabila a valorilor democratice ale UE. Intrebat de problemele cu care s-au confruntat romanii din strainatate, purtatorul de cuvant al CE, Margaritis Schinas, a declarat ca alegerile reprezinta responsabilitatea statelor membre, dar a subliniat ca "oganizarea de alegeri libere si corecte reprezinta o componenta indispensabila a valorilor democratice care stau la baza UE".

"Avem incredere ca autoritatile romane isi vor face treaba si vor cerceta numeroasele plangeri primite de la sectiile de vot unde diaspora romana ar fi trebuit sa voteze ieri (duminica -n.r.)", a precizat Schinas, potrivit Mediafax.

"Intelegem ca multi au votat, dar multi nu. Speram ca autoritatile romane vor clarifica aceasta situatie", a mai spus purtatorul de cuvant al CE.