Peste o suta de persoane protesteaza, luni seara, in Constanta, solicitand demisia premierului Victor Ponta, a ministrului de Externe si a primarului Radu Mazare, scandand lozinci precum "Mazare du-te in Madagascar" si "Mamaia siliconata, Constanta bombardata", anunta Mediafax.

Oamenii, in marea majoritate tineri, s-au strans in jurul orei 19:00 in fata Prefecturii Constanta avand asupra lor steaguri si pancarte pe care scrie: "Jos Guvernul Ponta", "Mazare, du-te in Madagascar!", "Mamaia siliconata, Constanta bombardata", "Mazare tine-ti promisiunea", "Mazarica, vrei nu vrei, te asteapta ani grei".

Protestatarii cer demisia premierului Victor Ponta si a ministrului de Txterne, Teodor Melescanu, pentru modul cum au organizat alegerile prezidentiale in strainatate, dar si a primarului Radu Mazare, nemultumiti de modul in care arata orasul.

Manifestantii au pornit in mars de la Prefectura pana la sediul PSD Constanta, unde s-au oprit cateva minute si au scandat: "Mazare, vino incoa', asteptam demisia", "Mazare si Nicusor in acelasi dormitor", "Mazarica, vino incoa' sa-ti depui demisia", "Fara amnistie, toti la puscarie", "DNA, nu uita, Constanta-i de partea ta", "Jos Guvernul", "Ghinion, ghinion s-a trezit tara din somn".

La un moment dat, ei au intonat un fragment din imnul de stat al Romaniei, dupa care au pornit in mars pe principalele bulevarde din Constanta, asa cum au facut si duminica seara.

Protestatarii sunt insotiti de mai multe echipaje de jandarmi.

Victor Ponta a pierdut alegerile in judetul Constanta, obtinand 42,93 la suta din voturi, in timp ce Klaus Iohannis a fost preferat de 57,06 la suta din alegatori.

Ca urmare a acestor rezultate, doi vicepresedinti PSD Constanta, printre care si senatorul Nicolae Moga, coordonator al campaniei electorale in judet, au demisionat din functii din cauza rezultatului alegerilor prezidentiale, urmand sa ramana doar simpli membri de partid. Senatorul Nicolae Moga arata, intr-un comunicat de presa transmis luni, ca isi asuma responsabilitatea pentru rezultatul obtinut de PSD in judetul Constanta.