Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor, de la Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDRG), va fi, cel mai probabil, candidatul acestei formatiuni la alegerile partiale pentru desemnarea unui nou primar al municipiului, dupa ce actualul edil Klaus Iohannis va fi investit presedinte.

Astrid FodorFoto: turnulsfatului.ro

Informatia a fost dezvaluita HotNews.ro de catre presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, care a precizat ca liberalii nu-si vor desemna un candidat la alegerile pentru Primaria Sibiu, in conditiile in care germanii au majoritatea in Consiliul Local.

"Mie asa mi se pare normal, ca ei sa aiba in continuare primarul, pentru ca au si majoritatea in consiliu. Asa am inteles ca, cel mai probabil doamna Astrid Fodor va candida", a declarat, pentru HotNews.ro, deputatul liberal.

De altfel, cand a plecat la Bucuresti in campania electorala, Klaus Iohannis a lasat-o pe viceprimarita Astrid Fodor sa conduca primaria interimar.

Potrivit unor surse din FDGR, desemnarea candidatului germanilor pentru Primaria Sibiului va fi luata dupa validarea alegerilor, in perioada urmatoare, insa un cuvant hotarator il va avea si Klaus Iohannis, care in acest moment este presedite al PNL.

Daca va fi desemnata candidat, Astrid Fodor va avea practic cele mai mari sanse in alegeri, fiind sustinuta de FDRG, dar si de noul PNL, care ii cuprinde si pe democrat-liberali.

Astrid Cora Fodor are 61 de ani si este originara din Sibiu. De formatie jurist, ea a lucrat in administratie.