Alina Bogdan s-a acreditat ca observator la alegeri intr-o sectie de votare din Izvoarele, judetul Olt. "Sunt foarte multe persoane neautorizate care stationeaza la poarta statiei de votare, autoturisme de lux care aduc de azi-dimineata oameni la vot si politie care spune ca nu exista temei legal pentru pedepsirea turismului electoral", a povestit aceasta pentru HotNews.ro.

suspiciuni de frauda la votFoto: Hotnews

Contactata de HotNews.ro, Alina Bogdan a spus ca "tocmai ce politistul a evacuat o clasa intreaga de persoane care stateau langa clasa unde este sectia de votare, desi acelasi politist nu a avut nicio problema sa ii lase sa stea aici. Ne spune politia ca nu exista temei legal pentru turism electoral, ca nu poate fi dovedit si mi-au spus ca nu e de competenta lor, nu mai e fapta infractionala".

"Deci e inutil sa suni la 112, pentru ca spun ca legea nu le da competenta, am inteles ca OUG 34 a scos si asta din sfera penalului. Asta dupa ce pe 29 octombrie au scos ONG-urile de pe lista celor care au voie sa verifice listele suplimentare. Numai partidele pot face asta, deci nu se va intampla nimic cu verificarea listelor, au inchis sistemul", a explicat aceasta pentru HotNews.ro.

Ce a povestit pe contul sau de Facebook, in timpul zilei:

"-Doamna vice, aveti aici sesizarea scrisa. Solicit sa vad acreditarea persoanei care stationeaza in sectie si discuta cu alegatorii, membrul PSD din comisie, cu presedintele si primarul.

- Domnisoara, nu imi spuneti mie ce sa fac la mine in sectie, ca va dau afara. Aveti voie doar sa stati pe scaunul ala nemiscata si atat. Acum propun in comisie sa fiti data afara.

- Doamna, eu va solicit doar ce e legal, pe ce baza sa ma dati afara?

- Ca ma enervezi, de aia."

"Politistul de Sectie sta de vorba cu primarul si cu acolitii, soferii harnici care aduc lumea la vot. Sun la 112, nu am cu cine dicuta aici. Lucrurile se precipita, presedintele de birou si loctiitoarea ma ameninta si incearca sa ma intimideze. Apare echipajul, imi spun ca nu am cum sa dovedesc si ca oricum turismul electoral a fost scos de pe lista de fapte penale si contraventionale. Intre timp soferii au facut masa compacta la poarta si discuta cu politistul, ce fac acum, ca a venit observator de la Bucuresti, care e planul. Apare si fiul primarului care arunca in aer o amenintare la adresa mea: daca face pe nebuna, dau cu ea de pamant. Desi nu mi-au dat dreptate, pentru ca nu au temei legal, politistii intra putin in presedintele de birou care de fata cu ei spune ca ma da afara din Sectie, ca nu am voie sa ies sa ma uit pe strada. Membrii biroului se activeaza in sfarsit, desi tot PSD-ista face jocurile in comisie, simt ca le-a venit un aliat. Sunt mai atenti si au prins curaj. Politistii imi strecoara un Nr de mobil la care sa ii anunt daca mai apar probleme. Afara e liniste, nu mai vin masini".

"Tineri binevoitori, cu masini de lux, aduc batrani la vot. Intre timp se intretin cu primarul, prezent de azi dimineata prin curte."