Presedintele unei sectii de votare din localitatea hunedoreana Bucurescii Bradului a pierdut stampila de control a sectiei, motiv pentru care urnele au fost deschise cu o intarziere de o ora si 25 de minute, dupa ce a fost rezolvat acest incident, conform Biroului Electoral Judetean Hunedoara.

Sectia de votareFoto: Autoritatea Electorala Permanenta
  • HotNews.ro transmite pe parcursul zilei probleme aparute la votul de duminica. Rugam, de asemenea, cititorii sa ne semnaleze eventualele cazuri de turism electoral, vot multiplu si fraude la vot.

"Pentru sectia numarul 320 s-a dispus confectionarea unei noi stampile de control. Dupa ce stampila a fost confectionata si transportata la sectia de votare, procesul de votare a inceput la ora 8,25", a declarat duminica, pentru Agerpres.

De asemenea, in cauza vor fi efectuate cercetari pentru a se afla imprejurarile in care a avut loc acest incident, deoarece presedintele sectiei de votare nu avea dreptul sa scoata stampila de control din incinta sectiei.

In judetul Hunedoara au fost infiintate 524 de sectii de votare, la urne fiind asteptati 400.252 de alegatori inscrisi pe listele permanente. Cei mai multi alegatori sunt in municipiile Hunedoara (63.196 persoane), Deva (60.481) si Petrosani (36.755), iar cei putini sunt in comunele Batrana (122), Bulzestii de Sus (252) si Bunila (301 persoane).

-------------------

Ora 17:15 Cum se voteaza la tara, Galbinasi, jud. Calarasi: Cu primarul si preotul nu te pui, mai bine murim in saracie decat sa avem probleme

Ora 16:59 Cluj: Stampila disparuta in turul I de la o sectie, adusa de o batrana care a venit din nou la vot

O stampila cu mentiunea "Votat", care a disparut la primul tur al alegerilor prezidentiale de la sectia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca, a fost adusa, duminica, de o batrana de 84 de ani, care a venit sa voteze si care o luase "din greseala", acesteia fiindu-i intocmit dosar penal pentru furt.

Presedintele sectiei de votare nr. 2, Elena Rusu, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca persoana care a adus stampila inapoi a dat o declaratie in fata politistilor.

"Stampila cu mentiunea <>, care disparuse din sectia de votare nr. 2 in primul tur, a fost adusa inapoi, duminica, de o femeie in varsta de 84 de ani care a declarat ca a luat-o din greseala si a pus-o in buzunar. Femeia a dat declaratie in fata politistilor. Stampila respectiva a fost sigilata si va fi predata la BEJ Cluj dupa ce se incheie procesul de vot. Noi am primit, acum, pentru turul al doilea cinci stampile, dupa ce la primul tur am ramas cu patru in urma disparitiei acelei stampile", a spus Rusu.

Femeia respectiva s-a ales cu dosar penal pentru furt, instanta urmand sa stabileasca daca stampila a fost luata cu intentie sau nu.

ACL a sesizat, in 2 noiembrie, la primul tur de scrutin, Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj, despre faptul ca in sectia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca a disparut o stampila cu mentiunea "Votat".

Potrivit unui comunicat transmis atunci de ACL Cluj, BEJ trebuia sa gaseasca stampila lipsa, pentru ca aceasta sa nu fie folosita la stampilarea unor buletine de vot.

Presedintele sectiei de votare nr. 2, Elena Rusu, declara in 2 noiembrie ca stampila a disparut in intervalul orar 12:30 - 12:55.

Ora 16:40 Un observator independent din Clinceni, Ilfov, amendat dupa ce a sunat la 112 sa reclame turismul electoral

Liceul Sportiv din Clinceni, judetul Ilfov. Ea a fost amenddata de politie, dupa ce reclamase turism electoral la 112.

Ora 13:36 Biroul Electoral Judetean Iasi a fost sesizat ca a disparut o stampila de vot

O stampila de vot de la sectia de votare 527 din localitatea Motca a disparut, a comunicat duminica pentru Agerpres purtatorul de cuvant a Biroului Electoral Judetean Iasi, Marian Grigoras

"In urma sesizarii, un echipaj al politiei a demarat o ancheta pentru a afla mai multe informatii privind disparitia stampilei de vot", a declarat, pentru agentia de presa citata Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi

Ora 13:20 Turism electoral cu taxiul, in Bucuresti

Un cititor HotNews.ro ne-a semnalat faptul ca mai multe masini de taxi apartinand companiei Pelicanul aduceau mai multe persoane la sectiile de vot de la scoala nr. 179 din sectorul 1 al Capitalei, care mergeau pe rand sa voteze, fiind asteptate de taxi.

Ora 13:05 Alexandru Lazescu despre o noua tehnologie de frauda: Sunt folosite fraudulos CNP-urile persoanelor plecate din localitatile controlate de PSD

Alexandru Lazescu, fostul sef al TVR, anunta pe contul sau de Facebook o noua metoda folosita pentru fraudarea votului: "Sunt dusi oameni cu autocarul in sectii rurale controlate total de PSD (chiar daca formal exista si alte partide) iar acolo pe listele suplimentare sunt trecute CNP-urile persoanelor care sunt plecate din localitate (oamenii PSD stiu foarte bine situatia fiecaruia), pentru a nu se putea face verificari incrucisate. Singura formula de a-i prinde este de a identifica sectiile cu liste suplimentare mari si de a verifica pe liste oameni care nu au fost in ziua votului in sat".

Ora 12:42Purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea sustine ca la sectia 152 din Londra (Marea Britanie), mai multi votanti si-ar fi luat singuri stampila de vot si mai multe buletine de vot, pe care le-ar fi luat cu ei in cabina de vot si le-ar fi stampilat introducandu-le in urna de vot.

Firea a mai afirmat caresedinta sectiei de votare ar fi refuzat sa intrerupa procesul de votare. PSD a solicitat BEC si Biroului Electoral pentru Strainatate sa ia masuri.

Ora 12.06: Alba: Aproape o suta de pacienti internati in Spitalul Municipal din Blaj nu pot vota duminica din cauza depunerii tardive de reprezentantii unitatii a cererilor pentru deplasarea urnei mobile, transmite Agerpres.

Initial, Biroul Electoral al Sectiei de Votare nr. 85 Blaj a aprobat deplasarea urnei mobile la spitalul din municipiu, pentru cei 93 de pacienti care au solicitat acest lucru, dar Alianta electorala PSD-PC-UNPR a depus o contestatie la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Alba.

In urma dezbaterii, BEJ a admis, cu majoritate de voturi, contestatia, a anulat decizia si procesul-verbal al BESV nr. 85 Blaj si a constatat ca tardiv depuse cererile pentru deplasarea urnei speciale de catre reprezentantii spitalului. Prin contestatia depusa de PSD-PC-UNPR s-a aratat ca in dimineata zilei de duminica la sectia nr.85 Blaj s-a aprobat cererea depusa de Spitalul Municipal Blaj. Potrivit reglementarilor, pentru alegatorii netransportabili din motive de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba deplasarea urnei mobile la cererea scrisa a acestora depusa cel mai tarziu in preziua votarii.

Reprezentantii spitalului din Blaj ar fi incercat sa depuna inca de sambata seara cererile respective, dar la cateva minute dupa incheierea programului, respectiv dupa ora 20:00.

Ora 11:09 O alegatoare din Bucuresti a constatat cand a vrut sa voteze ca cineva semnase in dreptul ei pe lista. Aceasta a filmat cu telefonul mobil discutia avuta cu reprezentantii sectiei de vot si a contactat autoritatile.

Post by Letitia Rosculet.

Ora 9:34 Subprefectul de Vrancea Cristi Misaila, agent electoral pe Facebook pentru Victor Ponta

Subrefectul Cristi Misaila, secundul din Institutia Prefecturii Vrancea, promoveaza pe pagina sa de Facebook imaginea candidatului PSD la alegerile prezidentiale 2014, desi statutul ii interzice acest lucru, relateaza Adevarul.ro.