Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii in 2012, a fost anulat prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce un candidat a reclamat trucarea examenului pentru functie. Ioan Vrasmas, contracandidatul celui numit in fruntea institutiei, Marius Budoiou, sustine insa ca premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Culturii, a semnat decizia de demitere a lui Budoiu, iar apoi l-a numit din nou managerul Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, relateaza monitorulcj.ro.

Demiterea lui Budoiu si repunerea sa in aceeasi functie, ca interimar, ar fi avut loc joi dupa amiaza, sustine Vrasmas, printr-o decizie a ministrului interimar al Culturii, Victor Ponta.

"Am aflat o veste care pur si simplu m-a facut sa cred ca n-am iesit din comunism. Victor Ponta a semnat decizia de demitere a lui Budoiu la pachet cu numirea sa din nou in aceeasi functie pentru inca 120 de zile. Daca asa functioneaza la Ponta statul de drept si asa respecta el deciziile instantei supreme din stat... e clar ca merita sa fie presedinte", spune Ioan Vrasmas.

"Este un adevarat cosmar, care arata cat de mult pret pune Victor Ponta pe Justitie. Insa poate ca nu a semnat ordinul de numire decat in calitate de ministru al Culturii. Poate ca premierul Victor Ponta va cere pentru acest gest demisia ministrului Culturii, Victor Ponta. Sau poate ca deputatul Victor Ponta va formula o interpelare parlamentara la adresa ministrului Culturii, Victor Ponta, caruia sa ii ceara socoteala pentru acest act imoral. Sau poate ca presedintele PSD, Victor Ponta, va lua atitudine publica, la fel ca si candidatul Victor Ponta, impotriva dezastrului pe care il pastoreste ministrul Victor Ponta", a spus, de asemenea, unul dintre artistii Operei Nationale Romane din Cluj, citat de clujtoday.ro.

Site-ul clujtoday.ro mai scrie si ca angajatii Operei se pregatesc de proteste.

Ioan Vrasmas, care a candidat in noiembrie 2012 pentru functia de director al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca, a dat in judecata Ministerul Culturii, in februarie 2013, reclamand "trucarea concursului pentru functie" si faptul ca secretarul de stat din minister de la acea vreme Victor Opaschi si fostul sef al ICR Andrei Marga ar fi intervenit in favoarea contracandidatului sau Marius Budoiu, care a fost declarat castigator, aminteste monitorulcj.ro.

Prima etapa a concursului de proiecte de management pentru Opera Nationala Romana Cluj-Napoca a avut loc in 8 noiembrie 2012, fiind admisi pentru etapa a doua, cea orala, Ioan Vrasmas, cu nota 8,73, si Marius Budoiu, cu nota 7,80.

In urma desfasurarii celei de-a doua etape, in 16 noiembrie 2012, Ioan Vrasmas a fost notat cu 3,17 iar Marius Budoiu cu 8,73, acesta din urma fiind declarat castigator si numit director al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca.

"Instanta a obligat Ministerul sa anuleze rezultatele concursului si sa anuleze ordinul de minister prin care domnul Budoiu a fost numit in calitate de manager. Ministerul trebuie sa-l destitutie, sa-l demita pe Marius Budoiu si sa puna un interimar la Opera. Trebuie sa se organizeze un nou concurs, domnul Vrasmas si-a manifestat dorinta de a candida din nou", a declarat avocatul lui Vrasmas, Bogdan Csalai.