Un protest impotriva premierului Victor Ponta este programat sa se desfasoare vineri seara, incepand cu ora 18.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pe pagina de Facebook a evenimentului - intitulat "Jos Ponta! Cluj, ultima plimbare" - si-au anuntat pana acum participarea la manifestatie peste 8.000 de oameni.

Protest la Cluj, 8 noiembrie 2014Foto: Andrei Dascalescu / Facebook

Anuntul organizatorilor:

"Pentru ca, dupa 16 noiembrie, fie nu va mai fi nevoie sa iesim (fiindca Ponta va fi istorie), fie iesirile noastre (daca el castiga) numai plimbari nu vor mai putea fi.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, unul, cand ma gandesc la o Romanie sub dominatia completa a PSD, parca mi se prabuseste inima de disperare. Vineri, in ultima seara cand mai e legal (si moral acceptabil), ii chem pe toti cei care simt la fel la o poveste amicala in Piata Unirii. Apoi, impreuna cu cativa prieteni, vom pleca la o plimbare prin cartiere ca sa mai strigam o data ce ne doare.

Precizez, la final, si pe cine N-AM VREA sa vedem la plimbare cu noi - dar, fireste, nu avem nici noi dreptul moral de a restrange actiunile nimanui.

N-am vrea sa-i vedem, sau cel putin nu in fata, cu aerele lor de sefi si/ sau salvatori, pe membrii PARTIDELOR politice sau pe agitatorii care, daca invinge Johannis, vor fi noii sefi ai autoritatilor locale.

Totodata, ii vom combate ferm pe toti cei care ii dispretuiesc pe pensionari, "sudisti" etc. sau isi asuma aere de superioritate fata de alti votanti. N-am vrea sa auzim sloganuri impotriva Regatului sau lozinci absurde despre superioritatea Ardealului. Pe scurt, plimbarea noastra ar trebui sa fie fara rasism social, fara dusmanie fata de ceilalti romani, si mai ales fara accente stupid-separatiste.

Pentru ca ii uram pe manipulatori, pe mincinosi si pe toti formatorii-de-opinie/ membrii institutiilor de forta, acum adunati in jurul lui Ponta, dar si in spatele, astazi bine camuflat, al contracandidatului. Iar sa il judecam/ condamnam, pentru votul lui (indiferent de felul si motivul pentru care alege sa si-l dea), pe vreun concetatean... e un lucru pe care nu ni-l permitem.

Mai presus de orice, respectam Romania si pe cetatenii (nu si politicienii) romani. Pe fiecare dintre ei.

P.S. Pentru ca sunt oameni care ies atunci de la servici, ora de intalnire va fi 18.00, ora plecarii la plimbare, in jur de 18.30.

P.P.S. pentru toti cei care dati attend: pls. also share the event. Plimbarea e cu atat mai placuta (si mai ferita de pericole) cu cat participa mai multa lume la ea".