Romanii din diaspora se organizeaza inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, pentru a plati cat mai putin pe transportul pana la sectiile de votare, relateaza Digi24. Astfel, un roman stabilit in Germania a creat o platforma online care sa ii ajute pe romanii care nu locuiesc in capitale sau orase mari din strainatate si care trebuie sa parcurga distante mari pana la sectiile de vot. Prin intermediul platformei online, acestia pot stabli cum sa imparta cheltuielile de transport.

Forumul se adreseaza romanilor din diaspora care doresc sa voteze duminica si care au nevoie de o masina pentru transport sau au locuri libere intr-un vehicul. Oricine poate accesa platforma online pentru a vedea care este oferta si cum pot ajunge mai repede si mai ieftin la cea mai apropiata sectie de votare.

Radu Circa, creatorul forumului, a declarat pentru Digi24: "In cazul meu personal trebuie sa calatoresc 30 de kilometri pana la cea mai apropiata sectie de votare, fie ca este in Hamburg sau in Berlin. Si, din punctul asta de vedere, banuiesc ca exista romani pentru care un asemenea argument este destul de hotarator incat sa nu mearga la vot".

Modalitatea de inscriere pe forum este simpla fiind nevoie de un username si o parola. Insa cei care nu vor sa se inscrie pot sa verifice ofertele si fara sa se logheze. Deja au fost deschise mai multe destinatii, intre care Austria, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Norvegia, Portugalia si SUA.

Cei interesati se pot inscrie pe http://voteaza.forumprofi.de/.