​O aplicatie mobila care permite oricarui cetatean sa raporteze si sa trimita fotografii cu neregulile care pot aparea la alegeri a fost lansata de Institutul de Politici Publice si Centrul de Resurse pentru Societatea Civila.

Openvote.ro a fost lansata la sfarsitul lunii octombrie iar designul a fost de doi tineri de 17 ani, Theodor Marcu si Stefan Gergely.

"Lucrul pe care noi il incercam este sa rezolvam problemele care apar in societate folosind tehnologia. In cadrul acestor alegeri vrem sa lansam o platforma numita OpenVote.ro, promisiunea acestei aplicatii este ca orice cetatean al Romaniei poate deveni observator electoral si poate folosi tehnologia pentru a crea un mediu mai transparent. Platforma este compusa din aplicatia mobila si in spatele acesteia este un portal geospatial care presupune faptul ca orice fotografie facuta prin aplicatie are imprimate automat coordonate geospatiale", a declarat reprezentantul Centrului de Resurse pentru Societatea Civila, Bogdan Gavrila, citat de agentia Agerores.

Aplicatia openvote.ro este gratuita si poate fi descarcata atat pe platforma Google Play cat si pe Apple App Store.