Curtea de Apel Bucuresti va judeca marti contestatia depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), scrie Agerpres.

Pe 15 octombrie, instanta a admis in principiu contestatia lui Voiculescu, urmand ca judecarea pe fond sa se faca pe 11 noiembrie. Pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B. Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

Totodata, instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.