Noul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a depus luni seara, la Palatul Cotroceni, juramantul de investire in functie, in fata presedintelui Traian Basescu. La ceremonie a participat si premierul Victor Ponta. La ceremonie a participat si premierul Victor Ponta.

Teodor Melescanu depune juramantul la CotroceniFoto: Captura B1TV

"Inainte de a depune juramantul, vreau sa observ ca demisia dlui Corlatean a intervenit prea tarziu; dansul trebuia sa-si asume esecul din data de 2 (noiembrie, n.r.) noaptea. Vreau sa stiti, dle ministru, ca nici pe dvs nu v-as fi numit, avand in vedere intamplarile din ultimul an de mandat al dvs la SIE. Dar o fac datorita urgentei si mai ales pentru ca am ramas cu o declaratie a dvs in minte - ca, daca ati fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din diaspora. Avand incredere, totusi, in ceea ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul", i-a transmis seful statului lui Teodor Melescanu, la ceremonia de depunere a juramantului.

Teodor Melescanu a declarat sambata seara, la Realitatea TV, ca, daca ar fi fost ministrul Afacerilor Externe, problemele de la votul din diaspora nu ar fi avut loc.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretele prin care ia act de demisia lui Titus Corlatean si de numire a lui Teodor-Viorel Melescanu in functia de ministru al Afacerilor Externe.