Sute de ieseni au protestat sambata noaptea in semn de solidaritate cu romanii din strainatate care nu au putut vota la primul tur al alegerilor prezidentiale. Protestul organizat pe Facebook a avut loc de la ora 18.00 pe esplanada din fata Palatului Culturii din Iasi. Incet-incet, protestul de solidaritate cu diaspora s-a transformat intr-un miting anti - Victor Ponta, transmite Ziarul de Iasi.

Foto:

Protestatarii au fost nemultumiti si de faptul ca Primaria condusa de PSD-istul Gheorghe Nichita le-a interzis sa marsaluiasca prin oras, impunindu-le sa stea doar in fata Palatului Culturii.

"Totul s-a pornit dintr-o frustrare de-a mea cand am vazut ce s-a intamplat in diaspora, eu insumi fiind pana acum 7 luni parte din diaspora", a spus pentru Ziarul de Iasi Iurie Vlasov, unul dintre initiatorii protestelor.

Mesajele afisate si strigate de catre iesenii de toate varstele au fost variate: "89 spune tot, hai si tu la vot", "Ponta, nu uita, toti te vrem la DNA", "Vrem eroi in turul doi", "Vrem sa votam, nu sa plagiem", "Hai la vot", "Victor Ponta, nu uita, tara asta-i tara mea (tara asta nu te vrea)", "Vrem sa fie bine-n tara, incercam si-a doua oara".

Post by Mari Cojo.

Printre cei adunati in Centrul Iasului s-au aflat si Marius Spanu, Tudor Ciuhodaru, liberalul Muraru. S-a strigat "hai la vot". Unul dintre protestatari a raspuns "sper sa pot".

Organizatorii manifestarii au solicitat o autorizatie pentru a se aduna in fata Prefecturii si a marsalui pe Pietonalul Stefan cel Mare, pe bulevardul Anastasie Panu si pe strada Lapusneanu, dar aceasta a fost aprobata partial, sub anumite conditii. Protestul se accepta, dar in alt loc si fara deplasare. Cei care doresc sa participe, sunt asteptati in fata Palatului Culturii. Si acolo vor ramane.

Sub indemnul "Vechea Capitala are voce!" a fost anuntat, pe reteaua Facebook, protestul care urmeaza sa aiba loc incepand cu ora 18.00.