Cum raspunde MAE dupa ce Biroul Electoral a dezvaluit ca infiintarea de noi sectii in strainatate e legala: Ne aflam intr-un proces intern de evaluare consolidata

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 21:51 Actualitate | Esenţial


Titus Corlatean face o evaluare consolidata
Foto: Captura Antena 3
Ministerul Afacerilor Externe se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin cu privire la infiintarea de noi sectii de vot in diaspora, se arata intr-un comunicat de presa transmis de MAE sambata seara. Precizarile MAE vin dupa ce Biroul Electoral Central a aratat, intr-un comunicat remis vineri seara, ca Ministerul avea baza legala pentru a deschide sectii noi de votare in strainatate, in ciuda declaratiilor contrare facute vineri la pranz de ministrul Titus  Corlatean.

MAE arata ca a luat nota de Comunicatul Biroului Electoral Central (BEC) nr.30 din 7 noiembrie 2014 prin care se fac precizari cu privire la buna desfasurare in strainatate a alegerilor pentru Presedintele Romaniei, in turul II de scrutin din 16 noiembrie 2014.

In comunicatul MAE se mai arata ca in adresa BEC nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatul BEC nr. 30, ambele difuzate in noaptea zilei de 7/8 noiembrie 2014, BEC comunica explicit existenta temeiului legal pentru completarea listei sectiilor de votare in strainatate.

Precizarile MAE vin dupa ce Biroul Electoral Central a aratat, intr-un comunicat remis vineri seara, ca Ministerul Afacerilor Externe avea baza legala pentru a deschide sectii noi de votare in strainatate, invocand o hotarare pe care a dat-o marti, 4 noiembrie., ca raspuns la faptul ca vineri dupa-amiaza ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a anuntat ca MAE nu va deschide noi sectii de votare in diaspora, in ciuda numeroaselor cereri venite din partea cetatenilor romani aflati in tari in care exista comunitati mari, cum ar fi in: Franta, Marea Britanie, Italia Germania sau Spania. BEC explica in comunicat faptul ca propria hotarare de marti oferea baza legala pentru ca Ministerul de Externe sa infiinteze noi sectii de vot.

BEC explica faptul ca hotararea de marti interpreteaza legea 370/2004 in sensul in care sintagma "aceleasi liste de alegatori" de la primul tur se refera la sectiile de votare din tara. Cu alte cuvinte, BEC arata ca numarul sectiilor de votare din strainatate nu poate fi conectat cu listele de vot, ceea ce inseamna ca Ministerul de Externe putea organiza in turul doi oricate sectii de votare noi ar fi fost necesare pentru desfasurarea in bune conditi a procesului de vot.
 • Comunicatul integral al MAE
Ministerul Afacerilor Externe a luat nota de Comunicatul Biroului Electoral Central (BEC) nr.30 din 7 noiembrie 2014 prin care se fac precizari cu privire la buna desfasurare in strainatate a alegerilor pentru Presedintele Romaniei, in turul II de scrutin din 16 noiembrie 2014.
 
Analizand Hotararea BEC nr.4H/4.11.2014 privind interpretarea prevederilor art.54 alineatul 1 din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei (anexata), emisa de BEC in urma reuniunii din 4 noiembrie 2014, in format Biroul Electoral Central (BEC) - Biroul Electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate (BE48SVS) - Ministerul Afacerilor Externe (MAE), si luand in considerare o serie de alte prevederi ale Legii 370/2004 care stabilesc termene imperative referitoare la infiintarea de sectii de vot, MAE a constatat ca din Hotararea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind infiintarea de  noi sectii de votare. Astfel, MAE, de buna credinta, a solicitat BEC, prin intermediul BE48SVS, in data de 5 noiembrie 2014 precizari suplimentare.
 
Urmare demersului MAE din 5 noiembrie 2014, BEC a transmis adresa nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatul BEC nr. 30, ambele difuzate in noaptea zilei de 7/8 noiembrie 2014. Prin acestea, BEC comunica explicit existenta temeiului legal pentru completarea listei sectiilor de votare in strainatate.
 
Prin urmare, intelegand  ca, din momentul emiterii, in noaptea de 7/8 noiembrie 2014,  a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatului  nr. 30, "BEC (...) a creat cadrul legal pentru exercitarea de catre autoritatea publica centrala cu competenta exclusiva in organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate", MAE informeaza ca se afla  intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in  baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6834 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Bravo! (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 21:53)

  ic.ram1945 [utilizator]

  Oare ati fost treziti, sau numai vorbiti in vis?
 • +4 (4 voturi)    
  comunicat de ...hat (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 21:58)

  apatic [utilizator]

  in comunicatul de la BEC se spune ca inca de pe 4 noiembrie li s-a reaminiti MAE, "bai baieti conform legii DOAR voi sunteti responsabili de organizarea votului in straintate!" Acuma MAE o da la intors, ca agamita dandanache a primit abia p 7 nov, un text despre o lege care are ani de zile de cand e publica!
 • +40 (40 voturi)    
  adica " infractiune continuata si consolidata" (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:05)

  linarel [utilizator]

  guvern de infractori .

  Acum evaluati cum sa opriti cetatenii romani din lume sa voteze. Acolo nu mai merge cu autobuzul
  • +4 (4 voturi)    
   Acolo i-ar lua cu taxi-ul (Duminică, 9 noiembrie 2014, 0:05)

   CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   Numai sa-i duca de la sectia de vot acasa fara sa voteze :))

   "MAE informeaza ca se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in baza legii 370/2004."

   Baieti, e 2014. Daca acum va ganditi ce sa faceti ca sa respectati o lege de acum 10 ani cred ca ar trebui sa plecati acasa. Sa plecati consolidat.
 • +20 (20 voturi)    
  pai (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:05)

  ggna [utilizator]

  Cate? 2 sectii?
  • 0 (0 voturi)    
   VOR SI AICI! si unde inca? (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:44)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui ggna

   http://www.petitieonline.com/pentru_o_sectie_de_votare_16_noiembrie_2014-linz
 • +33 (33 voturi)    
  Proces ce evaluare cum (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:10)

  st.d. [utilizator]

  "proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin cu privire la infiintarea de noi sectii de vot" - cand vrei sa spui ca nu faci nimic, faci un text care sa sune asa
  • 0 (2 voturi)    
   iesi dezbracat in centrul orasului (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 23:39)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui st.d.

   daca o sa se deschida sectii noi suficiente in strainatate si daca o sa fie optimizat procesul astfel incat sa nu o sa mai fie probleme ? Am cuvantul tau ? Ca vad ca sariti repede, dar dupa ce se dovedeste ca ati vorbit aiurea nu va mai asumati.
 • +30 (30 voturi)    
  mai exact (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:14)

  ValentinV [utilizator]

  De tergiversare. Cum s-ar spune, furam pana la capat, o demitere nu conteaza pentru ca va gasi Ponta un loc caldut pentru Corlatean la un moment dat.
  Demisia Corlatean! Voi nu sunteti oameni...
 • +27 (27 voturi)    
  Isi arunca pasarica de la unii la altii... (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:22)

  lucadd [utilizator]

  de la BEC la MAE si invers... acum stiu ca se lasa cu dosare penale :) si nu au ce face.
  Functionarii de la BEC nu sunt idioti sa infunde puscaria doar ca sa ii acopere pe tovarasii PSD de la MAE.
 • +29 (29 voturi)    
  s-a produs o extorsiune a degajamentului (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:26)

  stefan2008 [utilizator]

  S-a produs o extorsiune a degajamentului in MAE
  www.youtube.com/watch?v=J5JKBOvMm6I
 • +5 (5 voturi)    
  BRAVO ROMANI, BRAVO DIASPORA!! (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 22:35)

  solar [utilizator]

  A aparut prima mare si serioasa bresa in BLOCUL HOTILOR DE TARA !! COMUNICATUL
  parsiv si las al Ministerului Roman de Externe. Bravo DIASPORA, bravo tuturor mintilor curajoase ale romanilor pentru acest succes! Aceasta bresa trebuie- E MOMENTUL - sa fie largita si sa primeasca intreaga noastra solidaritate cu DIASPORA!!
  CEREM DEMISIA IMEDIATA A MINISTRULUI CORLATEANU. CEREM POTRIVIT CU EVALUARILE BEC, INITIEREA A 1000 DE CENTRE DE VOTARE IN DIASPORA SI PUNEREA LA DISPOZITIA VOTANTILOR DIN ACESTE CENTR A CATE 10(ZECE) STAMPILE PENTRU FIECARE CENTRU.
 • +4 (4 voturi)    
  lingua lingurosa (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 23:28)

  Dedalus [utilizator]

  "se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin "

  ...si limba lui de lemn incet se plimba prin...
 • +4 (4 voturi)    
  cu alte cuvinte... (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 23:33)

  liviu_ [utilizator]

  ne-au prins cu minciuna la dracu...
  hai sa spunem ca verificam legea (ca doar noi nu trebuie sa o stim) si sa amanam cat se poate de mult ca sambata sa spunem ca nu mai e timp...
 • +4 (4 voturi)    
  Trăiască limba de lemn! (Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 23:56)

  Radu I [utilizator]

  „Ne aflam intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ne revin cu privire la infiintarea de noi sectii de vot in diaspora”.
  Ați înțeles, nu? De unde o fi copiat MAE fraza asta beată? Din ce cuvântare, de la ce Congres al PCR?
  • 0 (0 voturi)    
   Sigur (Duminică, 9 noiembrie 2014, 14:29)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   nu s-au inspirat din congrese pcr. Am prins acele vremuri. Se scria pe intelesul sulimii, chiar daca ceusescu delira in fraze lungi.
  • 0 (0 voturi)    
   Stati linistiti (Duminică, 9 noiembrie 2014, 15:32)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

   PSD-ul inca nu a epuizat arsenalul de minciuni si manipulari,

   Decid sa deschida cu 24 de ore inainte de alegeri cateva sectii, nu informeaza cetatenii din zona, si vor fi goale. Rezultat, " uite domnule noi le-am deschis ,degeaba"
 • +3 (3 voturi)    
  mda (Duminică, 9 noiembrie 2014, 0:43)

  Adrian_. [utilizator]

  suntem in plin proces de a afla care sunt obligatiile nostre de serviciu.
 • +3 (3 voturi)    
  Atentie!! (Duminică, 9 noiembrie 2014, 0:58)

  Rafaila [utilizator]

  Limbajul de lemn, pentru cei tineri care nu au apucat nenorocirea comunista, este ilustrat perfect de acest comunicat: "proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor". Niste nenorociti care nu au aflat ca pina si in Rusia comunismul s-a prabusit. Aceste gunoaie care pretind ca conduc Romania isi bat joc fara mila de judecata. Fie sa fie judecati!
 • +2 (2 voturi)    
  Mai baieti! (Duminică, 9 noiembrie 2014, 2:01)

  PERIFERIGERI [utilizator]

  Guvernul MRU a cazut din mai putin! V-a mancat sa va jucati cu dreptul la vot al romanilor si inca n-ati inteles ca ati calcat pe BEC! Lasati comunicatele tampite si faceti-va repede temele ca altfel o luati in baraba!
 • +2 (2 voturi)    
  Sugestii.. (Duminică, 9 noiembrie 2014, 2:05)

  emigrant [utilizator]

  Seattle, Denver, doua orase americane mari unde am prieteni care nu pot vota. Lichele comuniste! Lasati oameii sa voteze.Mai are cineva alte sugestii? Poate nu stiu tovarasii. Sa-i informam.
 • +2 (2 voturi)    
  Iata ce spune unul de-al lor! (Duminică, 9 noiembrie 2014, 3:31)

  370H-SSV-0773H [utilizator]

  "...limba de lemn este jargonul complex, cu particularităţi lexicale, topice şi stilistice, elaborat de Puterea totalitară pentru a-şi obscuriza discursul. Limba de lemn este astfel opusul transparenţei, ea trebuie descifrată, citită printre rînduri. Limba de lemn ascunde realitatea, pe care o încapsulează în formulele prefabricate ale doctrinei despre CUM TREBUIE SĂ FIE REALITATEA."
  George Pruteanu - ex taranist, ex PSDist, ex PRMist
 • +3 (3 voturi)    
  am si eu o intrebare. (Duminică, 9 noiembrie 2014, 8:39)

  doe.john [utilizator]

  De ce trebuie ca votantii sa-si scrie de 2 ori numele siprenumele CNP-ul si adresa si toate cele? Odata pe declaratie si inca odata pe tabelul centralizator al sectiilor de votare. Nu-i o pierdere de vreme si o idiotenie? Nu s-ar putea ca in fiecare sectie sa intocmeasca acele tabele din declaratii de catre comisii dar dupa inchiderea votarii? S-ar salva foarte mult timp. Consider ca acesta este cheia votarii usoare in turul 2.
 • +8 (8 voturi)    
  Corlatzeonisme de tot jegul,ca la Viorel ponta (Duminică, 9 noiembrie 2014, 8:52)

  Plagarus [utilizator]

  Sluga de partid Coraltzeanul a fost si secretar de stat pentru Romanii de Pretutindeni (iul. 2003-dec. 2004). !
  Din septembrie 2005 si pana la 31 decembrie 2006, a fost membru al Parlamentului European cu titlul de observator, iar din noiembrie 2007, pana in decembrie 2008 a fost europarlamentar, pe listele PSD.
  Referitor la activitatea sa, la sfarsitul mandatului, un site care evalua activitatea membrilor PE - parlorama.eu - il punea pe un loc codas si ii acorda nota 0 pentru activitatea sa parlamentara. Corlatean era cel mai prost plasat dintre eurodeputatii romani, aflandu-se pe locul 916 din 920.

  Datorita reactiei responsabile si patriotice a DIASPOREI si bastinasii au scapat de resemnare,iar Klaus Johannis poate castiga !
  Datorita unor paiatze gen Corlatzean& Ponta ,care mimeaza democratia la tv.diaspora a reprezentat doar 1,5% din voturi( conditii imposibile de vot ),iar "suplimentarii " asistati social din RO au dat 10 % din voturi !!!
  Daca sar verifica CNP-urile saptamana asta(greu fiind peste 1.000.000 de voturi smecherite)ar rezulta marimea furtului primului tur " asistat " de PSDerbedeii penali
 • +1 (1 vot)    
  Simplu de rezolvat (Duminică, 9 noiembrie 2014, 9:45)

  matematicianul [utilizator]

  Domnule Corlatean. Rezolvarea este simpla si unica in acest moment si probabil la ea lucrati acum. Infiintati domnule cate sectii sunt necesare pentru ca votul sa decurga normal (pentru ca stiti exemplu organizarea de la Chisinau unde ati stiut ca trebuie sa nu fie problem) , calculate cate voturi vor fi in plus pentru Iohannis prin aceasta organizare dorita si automat stiti cate voturi mai trebuie anulate , cumparate In zonele Olteniei, Munteniei si Moldovei , zone prospere cu oameni multumiti de cum o duc.Normal ca locuitorii acestor zone vor refuza euroii trimisi de copiii lor care muncesc pe branci in strainatate si pentru a-si ajuta parintii multumiti de traiul din tara.
 • +2 (2 voturi)    
  Evaluare si consolidare (Duminică, 9 noiembrie 2014, 9:48)

  Vot [utilizator]

  Il evalueaza pe Stanoevici, ambasadele, consulatele ca si-au facut treaba si consolideaza modul de operare in turul II ca sa impiedice iar oamenii sa voteze.
 • +4 (4 voturi)    
  mda (Duminică, 9 noiembrie 2014, 10:43)

  rezis [utilizator]

  In concordanta cu exfolierea ingemanata care ne obliga la contorsionari organizationale in flux si reflux de sorginte matrix si avind in vedere distorsiunile sinaptice de tip C++ concluzia e una singura: DEMISIA NESIMTITILOR!
  • 0 (0 voturi)    
   Ti-as da (Duminică, 9 noiembrie 2014, 11:25)

   CarmenO [utilizator] i-a raspuns lui rezis

   10 plusuri!
   Pacat ca stricam orzul pe gaste. Astia ne iau de prosti (vezi comunicatul) si nu le pasa.
   "Evaluarea consolidata" are loc doar pentru ca s-au miscat tinerii din marile orase si pentru a le lua ochii strainilor care se uita la noi ca la felul paispe'
 • +1 (1 vot)    
  Simplu (Duminică, 9 noiembrie 2014, 11:43)

  MenInBlack [utilizator]

  Demisia consolidata a Guvernului rezolva dilema fraudei prin omisiunea cabinelor de vot necesare milioanelor din diaspora.
  Tocmai ai facut acea greseala grosolana D-le Ponta, incalcand dreptul la vot al unor cetateni romani liberi de comunism.
  Probabil vei castiga alegerile, dar vei ramane un Presedinte ILEGITIM, un impostor prntru restul zilelor, daca un singur roman va fi privat de dreptul la vot in turul doi.

  Va e deja f frica ... DE VOI in primul rand, pentru ca sunteti incompetenti si hotzi !
  Cum pot sa votez un individ care nu are incredere in el, nici macar pentru o amintire frumoasa a unui Doctorat unic, ci are incredere doar intr-o gasca de infractori care sa-l acopere ?
  La revedere D-le Ponta, va asteapta ani lungi de revolte si demonstratii...dar puteti salva situatia retragandu-va demn din cursa electorala, pentru o Romanie libera de MINCIUNA !
  Ati votat Ratiu, un simbol al firescului onestitatii, nimeni nu va impiedica sa votati Iohannis, D-le Ponta !
  • +2 (2 voturi)    
   Chiar il crezi (Duminică, 9 noiembrie 2014, 14:36)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   cand a spus ca l-a votat pe Ratiu? Asta daca merge in vizita in Brazilia spune ca bunica lui a fost casatorita pentru doi ani cu un marinar brazilian. Daca merge in Izrael, evident are o matusa moarta in timpul rebeliunii legionare. Asta este ca hopa-mitica. Vrea sa cada doar in picioare.
 • +3 (3 voturi)    
  End game... (Duminică, 9 noiembrie 2014, 14:23)

  John M. [utilizator]

  Ponta a promis ca fiecare roman din Diaspora va putea sa voteze. Daca nu, Corlatean va disparea.
  Corlatean nu va face nimic sa schimbe situatia. V-a spus-o clar.
  Pe 16, romanii din toata lumea- sute de mii sau chiar milioane- se vor duce sa voteze si nu vor putea.
  Ponta castiga alegerile, dar manifestatiile continua si dau rau la imaginea Romaniei.
  Coform promisiunii, Ponta il demite pe Corlatean de la MAE si-l numeste consilier prezidential cu un salariu de 30,000 euro pe luna.
  Romanii din toata lumea protesteaza, dar dupa 3 zile se intorc la lucru si-si zic (asa cum si-au zis de sute de ani: "Lasa ca data viitoare ii f...noi".
  Ponta il bate pe umar pe Corlatean si-i zice, "Bine lucrat. Mai stai nitel pe tusa si-ti dau Steaua Romaniei in Grad de Cavaler, pensie 8000 pe luna, plus beneficii".


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by