Mircea Cartarescu indeamna oamenii care au incredere in el sa-l voteze pe Klaus Iohannis, avertizand ca "nu mai e timp de nunantari sau de dubii".

Mircea Cartarescu (foto Cato Lein)Foto: ICR

"De-acum, Iohannis sau nimic! Indemn pe toata lumea care are incredere in mine sa-l voteze in turul al doilea pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decat oponentul sau. Nu mai e timp de nuantari si dubii. Avem de ales intre bine si rau, intre vest si est, intre spatiul multicolor si spatiul gri. Distribuiti cat puteti!", a scris acesta pe Facebook, potrivit Gandul.info.

La inceputul lunii octombrie, Mircea Cartarescu s-a declarat dezgustat dupa ce premierul Victor Ponta a publicat pe contul sau de Facebook urari de succes scriitorului roman, inainte de anuntarea castigatorului premiului Nobel pentru Literatura.

“Ii doresc mult succes lui Mircea Cartarescu maine, cand se va anunta castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura! Romania are sanse mari sa se bucure de un nou laureat!” a scris Victor Ponta intr-un postare pe Facebook, alaturi de o fotografie cu Mircea Cartarescu realizata de Adevarul.

Joi, in jurul orei 11.00, Mircea Cartarescu a reactionat, intr-un comentariu la postarea lui Iulian Tanase, afirmand: “In ceea ce ma priveste, resping cu dezgust urarile d-lui Ponta.”

Intr-un articol din noiembrie 2010 pe blogul sau, Victor Ponta il numea pe Cartarescu ‘intelectual al “Fuhrerului”’, alaturi de Mircea Mihaies.