Nicusor Constantinescu a postat un scurt mesaj pe contul lui de Facebook, in care afirma ca va reveni in Romania joi, 6 noiembrie, pentru a stopa "minciunile DNA".

"Anunt catre voi prieteni, vin nesilit de nimeni acasa maine joi 6 nov 2014 la Bucuresti,ora 12.40 pm. SUA au respins cererea de extradare a mea, eu am renuntat la RADIOTERAPIE, diminuindu-mi sansele cu 15% de a nu reveni cancerul de prostata. Am decis sa stopez minciunile DNA care sustin ca am fugit din Romania! Tocmai venirea mea va demonstra contrariul! Am drenul inca in pelvis din 18 iulie! Am nevoie de asistenta medicala! CND", este mesajul postat de acesta, miercuri seara, pe Facebook.

Nicusor Constantinescu le-a spus miercuri judecatorilor din Turcia, unde fusese retinut, ca va veni de bunavoie in Romania, astfel ca instanta nu a dispus arestarea lui, a declarat, pentru Mediafax, unul dintre avocatii presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta.

Potrivit sursei citate, Constantinescu le-a aratat magistratilor turci documente din care reiese ca el intentiona sa se intoarca in Romania din SUA, de bunavoie, in viitorul apropiat.

In aceste conditii, a mai spus avocatul, presedintele suspendat al CJ Constanta nu a mai fost arestat de instanta din Turcia si va reveni in tara cu o cursa aeriana care va pleca din Turcia miercuri la ora 23:00 sau cu una programata sa plece joi la 10:00.

Conform unor oficiali ai IGPR, Nicusor Contantinescu ar fi fost retinut marti, 4 noiembrie, de Politia din Istanbul.

"Interpol Ankara nu a fost informat oficial de Politia din Istanbul si, de aceea, nu ne-a informat. Dupa ce le-am semnalat noi informatiile din presa au verificat si se pare ca ar fi fost retinut ieri de Politia Istanbul. Oficial nu a venit nimic, doar telefonic", au precizat miercuri, pentru Agerpres, oficiali din cadrul IGPR.

Presedintele suspendat al CJ Constanta s-a aflat pentru mai mult timp in SUA, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva de instantele din Romania, deoarece nu s-a mai intors in tara la data stabilita de procurorii DNA.

Nicusor Constantinescu este cercetat in trei dosare, in unul dintre ele fiind trimis in judecata pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.

Alaturi de Constantinescu a fost trimis in judecata si Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca Adrian Gambuteanu, cu sprijinul lui Nicusor Constantinescu, a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in anii 2011, 2012 si 2013.