Calin Boeru, directorul maternitatii din Ploiesti, a demisionat luni, la cateva zile dupa ce e o femeie insarcinata a fost trimisa, saptamana trecuta, de la maternitatea din Ploiesti cu taxiul la Bucuresti, iar femeia a nascut in taxi un bebelus mort, scrie Observatorulph.ro. Luni in jurul pranzului, directorul Spitalului de Obstretica Ginecologie din Ploiesti a depus o cerere la Consiliul Judetean Prahova prin care solicita incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti.

Tot luni, membrii comisiei de control din Prahova, care au efectuat verificari la maternitatea din Ploiesti, au plecat la Ministerul Sanatatii pentru a ridica procesul-verbal intocmit in urma scandalului.

"Confirm ca directorul maternitatii a depus o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul ambelor parti. Noi asteptam procesul verbal de control la Ministerul Sanatatii, iar maine se va lua o decizie cu privire la asigurarea interimatului la spuitalul de obstretica si ginecologie Ploiesti" a declarat, pentru Observatorulph.ro, Fabioara Ionescu, administratorul public al judetului Prahova.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca in cazul copilului nascut in taxi in drum spre maternitatea din Bucuresti a fost declansata o ancheta, recomandarea ministerului fiind de suspendare a activitatii medicului si asistentei care erau de garda la unitatea medicala.