Zeci de alegatori din provincie aflati duminica in Bucuresti au fost nevoiti sa astepte aproximativ trei ore suplimentarea listelor de votare de la sectia 86 de langa Gara de Nord, acestea fiind primite recent de la biroul electoral de sector, relateaza Mediafax.

Mai multe persoane aflate in trecere prin Bucuresti nu au putut vota in Gara de Nord, la sectia 86, din cauza numarului mic de liste suplimentare.

Presedintele sectiei, Mariana Stoian, a declarat duminica pentru Mediafax ca initial unitatea a avut la dispozitie 70 de liste suplimentare si 70 de declaratii, dar ca acestea s-au terminat repede.

Aceasta a aratat ca sectia a fost nevoita sa opreasca votarea pentru cei care nu sunt din Bucuresti in jurul orei 14.15, timp de circa o jumatate de ora, in care au fost fotocopiate alte aproximativ 230 de declaratii si liste suplimentare.

Ulterior, nu s-au putut face copii xerox, astfel ca, dupa ce s-au terminat listele si declaratiile existente, sectia a fost pusa in situatia de a opri din nou procesul de votare in cazul celor care nu sunt din Bucuresti, a explicat Stoian.

Ea a mentionat ca pentru cetatenii cu buletin de Bucuresti procesul electoral nu a fost oprit nicio secunda.

Afara asteapta la momentul difuzarii acestei stiri aproximativ 30 de persoane, varstnici si tineri, pentru a-si exprima optiunea electorala. Recent un reprezentant la biroului electoral de sector a adus la sectia de votare alte liste si declaratii pentru votantii care nu sunt din Bucuresti.

O tanara din Cluj care astepta sa voteze a declarat pentru Mediafax ca a fost pusa in imposibilitatea de a vota la fel ca si multe alte zeci sau chiar sute de persoane aflate in trecere, care neputand astepta, au fost nevoite sa plece. Tanara a apreciat ca nu este normal ca, intr-o capitala europeana, in interiorul Garii de Nord sa nu existe o sectie de votare.

Politistii aflati la fata locului au precizat pentru Mediafax ca pe perioada asteptarii nu s-a semnalat niciun incident si ca votatii au asteptat linistiti listele suplimentare.