Incepand cu data 16 octombrie, intrarea in Parcul Natural Bucegi se taxeza cu 5 lei, suma fiind platita de fiecare persoana de peste 15 ani, potrivit ziardambovita.ro. Tichetul de intrare va fi valabil un an, iar in Parcul National Bucegi au fost omologate 52 de trasee montane.

Biletul se va putea achizitiona de la intrarea in Parcul National Bucegi, prin sms sau online. Banii din bilete vor fi investiti in intretinerea perimetrului si a traseelor, pentru ecologizarea zonei si refacerea marcajelor.

"Este o suma modica. Din ea speram sa putem plati costurile de salubrizare a rezervatiei Parcului Natural Bucegi", a declarat Horia luncu, directorul Parcului, pentru ziardambovita.ro.

Rangerii vor patrula prin parc, iar cei gasiti fara bilet vor fi rugati sa achite taxa de 5 lei, iar cei care au achizitionat biletul sunt rugati sa-l pastreze pentru a-l putea prezenta la verificare. In Parcul Natural Bucegi a fost inaugurat si noul centru de informatii cu privire la traseele tematice si turistice si la patrimoniul natural. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 32.500 de hectare pe teritoriul judetului Dambovita.