Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa"- S.A., la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori"- S.A., cat si la Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" S.A, anunta Ministerul Transporturilor intr-un comunicat remis HotNews.ro.

CFR MarfaFoto: AGERPRES

"Controlul vizeaza respectarea legalitatii privind incheierea si derularea contractelor de achizitie a serviciilor de mentenanta si reparatii a materialului rulant, incheiate de cele trei companii feroviare din 2012 pana in prezent" si vine in contextul in care DNA a demarat o ampla investigatie in domeniul transportului feroviar si il acuza pe Calin Mitica, omul de afaceri care detine Transferoviar Group si Remarul 16 Februarie ca ar fi coordonat un grup infractional organizat.

Calin Mitica, patronul Transferoviar Group si Remarul 16 februarie, in arest la domiciliu pentru 30 de zile

Procurorii DNA au dispus miercuri retinerea omului de afaceri Calin Mitica, care controleaza SC Remarul 16 Februarie si SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, si a altor cinci persoane intr-un dosar de coruptie privind activitati transport feroviar. Pe numele celor doi, tribunalul Cluj-Napoca a dispus joi arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au facut marti perchezitii in 22 locatii situate in Bucuresti si in judetele Cluj, Ilfov, Galati, intr-un dosar care priveste fapte de coruptie in epicentrul carora s-ar afla omul de afaceri Calin Mitica.

Potrivit DNA, Calin Mitica ar fi manipulat mai multe licitatii la compania de productie a sarii Salrom in favoarea companiei sale de transport feroviar Transferoviar Grup in detrimentul CFR Marfa. De asemenea, DNA il acuza pe Calin Mitica de corupere a unor oficiali din conducerea CFR Calatori pentru a acorda contracte de reparatii companiei sale Remarul 16 Februarie SA.

Printre persoanele retinute se afla si Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, ambele in forma continuata.

Ceilalti patru inculpati retinuti sunt: Kinga Madarasan, director general SC Transferoviar Grup, Adriian Stefan, director de infrastructura al aceleiasi firme, Georgel Mihut, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Barbacuti, director general SC Remarul 16 Februarie.