Cand am coborat pe la patru jumate "sa servesc o merdenea" am dat cu ochii de o dubita Mercedes cu geamuri fumurii chiar langa sediul unde functioneaza Hotnews.ro, Nasul TV si RISEProject, parcata putin mai incolo, langa politia Capitalei, cu un numar vag cunoscut: PH 45 ASG. Era masina cu care Sebastian Ghita venise in urma cu cateva luni la interviul Hotnews.ro. Evident ca nu cred ca Ghita sta pitit la colt sa ne urmareasca, mogulul are treburi mai importante in viata. Dar, mi-am zis, ia uite ce intamplare. La fix doua zile dupa ce se ratoieste la mine ma impiedic iarasi de el.

Masina lui Ghita si politistulFoto: Hotnews

Cand m-am intors molfaind din merdenea masina lui Ghita era parcata tot acolo, pe colt, chiar in fata Politiei Capitalei, ceea ce nu-i nici prea frumos, nici legal. I-am spus asta si politistului din intersectie care a husuit-o rapid din peisaj. In caz ca a venit sa ne salute pe noi, pe colegii de la RISE Project sau sa-l vada pe Robert Turcescu care s-a anuntat in aceasta seara la Nasul TV putea sa parcheze legal, ca tot se afla in fata Politiei Capitalei.

Mentionez ca am dezvoltat o sensibilitate majora la masini dubioase, mai ales dupa ce m-au alergat niste paparazzi prin oras acum cateva luni. Mai am si o trauma personala cu parcatul pe colt de cand mi-au ridicat masina fix pentru asta in sectorul 1. De atunci m-am lecuit dar am devenit alergic la masini parcate anapoda. Ochiul a devenit si mai vigilent dupa ce am realizat in primavara interviul cu Sebastian Ghita, cand mogulul a raspuns cu maxima seninatate la urmatoarele intrebari:

DT: M-au intrebat unii colegi din presa cum de v-am invitat din moment ce m-ati amenintat. Le-am spus ca invitatia e veche, n-ati venit ca nu va place de persoana mea ca jurnalist.

SG: Consider ca sunteti exagerat uneori. Si ca uneori aveti pareri intr-o singura directie, adica nu tot timpul cred ca priviti pe toata lumea echilibrat.

DT: Sunt asumat un jurnalist de drepata, nu sunt de stanga. Nu sustin oameni si politicieni, sustin cat pot aceste valori de dreapta. Si uneori, da, cred ca o fac in mod excesiv, crezand ca doar asa pot sa atrag atentia cand se intampla ceva rau si uneori gresesc. Asa cum gresiti si dvs de pilda cand transmiteti de amenintare.

SG: Eu am o relatie, un corespondent, pe Robert, caruia ii si spun intr-un fel prieten, asa-i si spun, am si eu un prieten la Hotnews. Caruia i-am spus daca imi aduca bine aminte, si spune-i lui Tapalaga ca ma enerveaza sau ceva de genul asta. Nu vad o amenintare in chestiunea asta. Ati interpretat lucrurile intr-un fel asa, gresit. Nici prin cap nu mi-a trecut sa va amenint. N-as avea de ce sa o fac.

DT: Paparazzi trimiteti pe urmele unora si altora? Aveti divizia asta de omuleti?

SG: Exista divizia asta de paparazzi la Romania TV, care incearca sa obtina si ei conform meseriei lor tot felul de lucruri, in general compromitatoare despre personalitati.

DT: Si in perioada asta cand va enervam ati trimis paparazzi?

SG: Fiind un jurnalist de dreapta si eu aparand ideile stangii, la nivel ideologic ma enervati tot timpul. Asta nu inseamna ca trimitem paparazi sau ma gandesc vreodata ca o chestiune agresiva...Dar daca paparazi va vor prinde cu o chestiune gresita eu n-o sa intervin sa va ajut.

DT: De multe ori i-am vazut dupa mine, destul de neprofesionisti.

SG: Faceti-le reclamatie, suntati-i si spuneti-le, bai paparazi, actionati prost, va vad.

DT: Va spun dvs, ca sunt ai dvs.

SG: Nu sunt ai mei. Sunt niste jurnalisti si ei care-si fac meseria. Dar nu cred ca cei de la Romania TV v-au urmarit pe dvs sau daca au facut-o au facut-o cum alearga tot timpul prin oras.