Dintr-un comunicat DNA, rezulta ca Dorin Cocos s-a intalnit in primavara lui 2009 cu primarul de Piatra Neamt Gheorghe Stefan si cu fostul ministru Gabriel Sandu pentru a imparti spagi de cateva milioane de euro pentru fiecare. Toti trei sunt retinuti in dosarul Microsoft. Intrebata in interviul pentru HotNews.ro daca nu a simtit ca in bugetul familiei intra peste noapte 9 milioane de euro, Udrea a spus ca nu crede ca a existat aceasta situatie si ca niciodata nu s-a interesat de afacerile sotului.

Elena Udrea si Dorin Cocos in 2005Foto: Agerpres

"E fostul meu sot, sper ca nu e implicat si nu e adevarat ce spun martorii, insa spun si eu ce a spus presedintele in legatura cu fratele sau, justitia trebuie sa isi faca datoria, personal nu am nicio implicare in acest dosar", a subliniat Udrea.

Din alt comunicat DNA aflam ca Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro, retinut si el pentru 24 de ore, ar fi fost cooptat in afacerea Microsoft pe vremea guvernarii Nastase, deci inainte de 2004. Rolul sau ar fi fost sa-si exercite influenta asupra unor ministri de la acea vreme, Serban Mihailescu si Dan Nica, pentru a obtine incheierea contractului. Nicolae Dumitru ar fi primit pentru asta 7, 65 milioane USD, bani de spagi.

In interviul pentru HotNews.ro, Elena Udrea a admis ca-l cunoaste pe Nicu Niro si ca au incercat sa faca o firma impreuna prin 2006, dar ca n-a functionat niciodata. "A fost o intentie de a construi impreuna un imobil, dupa care s-a renuntat la aceasta firma. Il cunosc pe dl Nicolae Dumitru, dar cel mai bine il cunosc cei care locuiesc in cartier acolo, dl Ponta", a explicat Udrea.

Un alt cercetat in dosarul Microsoft este fostul tenismen Dinu Pescariu, care l-a imprumut pe Dorin Cocos in doua randuri, o data cu doua sute de mii de lei, apoi cu jumatate de milion. In interviul pentru HotNews.ro, Elena Udrea spune ca ambele imprumuturi au acordate fostului sot. "Il cunosc pe Dinu Pescariu de foarte mult timp, asa cum cunosc pe foarte multi dintre mari sportivi, fie mari... Se poate intampla ca oameni pe care ii cunosti sa aiba probleme cu legea", a spus Udrea.

Procurorii il ancheteaza pe Gheorghe Stefan, acuzat ca a negociat in 2009 niste spagi cu Dorin Cocos in dosarul Microsoft, intr-un alt dosar legat de fonduri europene. In acest dosar a fost audiata ca martor si Elena Udrea. Faptele s-ar fi petrecut tot prin 2009, cand fostul sot negocia cu primarul de Piatra Neamt.

Udrea a admis, in interviul pentru Hotnews.ro, ca la dosar exista discutii intre ea si Gheorghe Stefan, dar spune ca astfel de discutii a avut cu toti primarii si parlamentarii care o rugau sa le finanteze lucrari.

"Procurorii au pus problema daca firmele erau sau nu apropiate de Gheroghe Stefan, ceea ce eu nu stiu. Eu i-am spus dlui Stefan ca s-au facut alocarile la nivelul tarii si ca in judetul Neamt e aceasta lista. Ma sunase dl Stefan. Ce mi-au spus dansii ca ar avea o indoiala, firma care a castigat o licitatie intr-o comuna, in 2009, cand nu eram ministru, ar fi fost apropiata de Gheorghe Stefan, ceea ce nu e treaba mea. Sunt singurul ministru care a introdus criterii de prioritizare pentru investitii", a relatat Udrea intalnira cu procurorii DNA.

De notat ca acelasi Gheorghe Stefan a avut o contributie majora in campania electorala din 2012 a Elenei Udrea, care a devenit deputat de Neamt.

Traian Basescu afirma despre Elena Udrea ca este cel mai onest dintre candidatii la prezidentiale si ca o sustine pentru aceasta calitate. Ea insasi, intrebata cum se explica faptul ca o gasim intre atatea personaje cu probleme penale, a raspuns in interviul pentru HotNews.ro: "Sunt foarte multi oameni in partide care au probleme cu legea. Fiecare raspunde pentru faptele lui. Va rog sa imi spuneti un singur caz in care Elena Udrea a incalcat legea."

Un detaliu din interviul cu Elena Udrea a ramas cumva nelamurit. Intrebata daca ar fi de acord cu confiscarea extinsa in cazul in care se va dovedi ca o partea din averea obtinuta la partaj provine din bani rezultati din infractiuni, Udrea a raspus: "In principiu sint de acord cu confiscarea extinsa. Nu este cazul, pentru ca bunurile pe care le-am obtinut la partaj sint bunuri care erau dobandite fie inaintea casatoriei, fie in perioada 2005-2006 maxim 2007. Si asta se poate vedea pe declaratia de avere."

Nu se prea intelege de ce partajul, care a avut loc in 2013, s-a facut doar pentru bunurile obtinute in comun obtinute in perioada 2005 maxim 2007, cat timp Elena Udrea a fost casatorita cu Dorin Cocos din decembrie 2003.

"In principiu sint de acord cu confiscarea extinsa. Nu este cazul, pentru ca bunurile pe care le-am obtinut la partaj sint bunuri care erau dobandite fie inaintea casatoriei, fie in perioada 2005-2006 maxim 2007. Si asta se poate vedea pe declaratia de avere", a spus Udrea. De ce n-a partajat si bunuri obtinute in afara acestei perioade?