Catalin Tolonton sustine, pe blogul sau Tolo.ro, ca Dorin Cocoș, edilul Gheorghe Stefan Pinalti și Niro sînt amestecați în dosarul EADS. “Lucrul acesta transpare, ceva mai discret, din referatul de reținere al procurorilor”, precizeaza Tolontan.

El afirma ca cei trei sunt “sefii” afacerii Microsoft. “ Păi luăm clasamentul banilor, așa cum dictau Pădureanu și Pinalti ordinea Diviziei A încă înainte de începerea campionatului. ”S-a strigat clasamentul la nuntă”, așa se glumea, doar pe jumătate, acu’ 20 de ani în fotbal.”

Tolontan scrie ca pierderea este mai mare decat prejudiciul de 1 miliard de euro din dosarul Microsoft, la care se adauga prejudiciul din EADS.

“Să privim cum se făceau banii! Practic, exista o diferență enormă între cît plătea statul și cît valorau calculatoarele, licențele și sistemele în ansamblul lor. Așa se realizează profiturile maxime. Furt hard și soft. Ca să fie clar, tocmai piedicile uriașe de a intra și de evolua corect pe această piață IT în România, explică diferența de preț. O piață liberă, eficientă, ar fi redus prețurile și, automat, marjele de profit, în primul rînd ale multinaționalelor. Care au o culpă majoră față de ceea ce se întîmplă. Pentru că ele sînt sursa mitei.

La fel s-a întîmplat în România pe multe piețe. Iar Cocoș, Pinalti și celelalte șepci au asigurat monopolul în mai multe industrii. Afacerile se făceau prin ei sau deloc! Ei excludeau concurența și mențineau diferențele uriașe dintre prețul de achiziție și cel de vînzare. Falsificarea capitalismului este efectul final.”

Citeste materialul si comenteaza pe Tolo.ro.