Stire actualizata Municipalitatea a cerut, sambata, RADET si ELCEN sa furnizeze caldura in tot Bucurestiul incepand de la ora 24.00, in conditiile in care in Capitala sunt temperaturi scazute si ninge de cateva ore.

Municipalitatea arata, intr-un comunicat de presa, ca de la miezul noptii, toti consumatorii racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica trebuie sa beneficieze de incalzire si apa calda, potrivit Mediafax.

In acest sens, Primaria Capitalei le-a solicitat Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti si Societatii Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti, din subordinea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, sa puna in functiune sistemul centralizat de alimentare cu energie termica in tot Bucurestiul, incepand de sambata, ora 24.00.

RADET a anuntat anterior ca duminica, incepand de la ora 06.00, vor fi intrunite conditiile pentru furnizarea energiei termice in locuinte, dupa ce trei zile consecutiv au fost inregistrate in timpul noptii temperaturi medii sub zece grade.

De asemenea, RADET preciza ca temperatura redusa de furnizare a incalzirii si a apei calde in unele zone din sectoarele 4 si 5 a avut cauze interne ale furnizorului, dar incepand de sambata problemele s-au rezolvat si locatarii vor beneficia de confortul termic corespunzator.

"Furnizarea agentului termic de la CET Progresu, la temperaturi si presiuni mai scazute datorita unor cauze interne, a facut ca in zone din sectorul 4 - Luica, Brancoveanu, Giurgiului, Pieptanari, Alexandru Obregia, Oltenita si in zone din sectorul 5 - Ferentari, Calea Rahovei, Chirigiu, Sebastian, temperatura de furnizare a incalzirii si a apei calde sa fie resimtita in apartamente la temperaturi reduse", se arata intr-un comunicat de presa al RADET citat de Agerpres.

RADET continua probele la cald, necesare functionarii in conditii normale a sistemului de termoficare in iarna 2014-2015. In perioada de proba la cald sunt puncte termice la care functionarea se face alternativ, ziua apa calda si dupa ora 23.00 incalzire si anume zona Colentina - 11 puncte termice, zona Pantelimon - un punct termic si zona Rahova - 14 puncte termice.

"Alte probleme legate de furnizarea incalzirii, la acest moment, au fost generate de avarii pe circuitul secundar in sectorul 1, zona Cocarascu si in sectorul 3 zonele Jean Steriadi si Decebal, lucrari postate si pe site-ul RADET. RADET face eforturi sustinute in aceasta perioada de probe pentru ca bucurestenii sa beneficieze in sezonul de incalzire 2014-2015 de apa calda si caldura la parametrii corespunzatori", se precizeaza in comunicat.

Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă ale clienţilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliară din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, reprezentate de apartamente sau alte spaţii, iar restul, din părţi aflate în proprietate comună) nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, a precizat RADET, citând articolul 30, alineatul 4, din Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

În Capitală a început să ningă sâmbătă după-amiază, iar în jurul orei 19.00 se înregistra o temperatură de zero grade Celsius.