Un milion de doze ale unui vaccin impotriva Ebola vor fi produse pana la sfarsitul anului 2015, a anuntat Oganizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit BBC.

OMS spune ca in prima jumatate a anului vor fi produse "cateva sute de mii". Vaccinurile vor putea fi administrate lucratorilor din domeniul sanatatii din Africa de Vest pana in decembrie 2014.

Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avetitzat ca vaccinul nu va fi "un glont magic", care sa stopeze epidemia.

"In timp ce speram ca raspunsul masiv care a fost implementat va avea un impact asupra epidemiei, este o chestiune de prudenta sa avem cat de multe vaccinuri disponibile, daca acestea se vor dovedi a fi eficiente. Daca in continuare vom observa ca efortul masiv nu este suficient, vaccinul va deveni un instrument foarte important", a explicat Dr. Marie Paule Kieny de la OMS.

"Chiar daca epidemia va incetini pana cand noi vom avea vaccinul disponibil, testele ne sugereaza ca un vaccin ar putea avea un impact in ceea ce priveste controlarea epidemiei", a adaugat aceasta.