Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat vineri, in cadrul Comandamentului pentru Situatii de Urgenta convocat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta, ca pana la jumatatea saptamanii viitoare vor fi temperaturi mai mici decat norma climatologica, iar in aceasta noapte vantul va sufla cu peste 50 de km la ora in Baragan.

"Pana la jumatatea saptamanii viitoare temperaturile sunt destul de scazute comparativ cu normele climatologice. Spre exemplu, la Radauti erau ieri 10 grade in timpul noptii si poimaine dimineata vom avea -10 grade. Prin urmare o scadere de 20 de grade de temperatura (...) care va tine pana la jumatatea saptamanii viitoare", a afirmat Sandu, citat de Agerpres.

Sandu a mai precizat ca atentionarea cod galben care este in vigoare pana in vineri seara se opreste pentru Moldova, dar "vor fi intensificari de vant in toata partea de sud est a tarii, mai ales in Baragan - peste 50-60 de km pe ora - in aceasta noapte si pana maine dupa-amiaza, pentru care ANM va emite destul de multe atentionari pe zone si pe intervale".

Potrivit directorului ANM, cantitatile de precipitatii vor fi nesemnificative incepand de maine pana pe 7-8 noiembrie.