Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a spus vineri, in legatura cu declaratia sa in care arata ca PSD i-a cerut sa ii sustina pe procurorii DNA in activitatea acestora, ca nu a primit un fax in acest sens de la reprezentantii PSD si nici el nu a discutat direct cu partidul despre acest lucru.

"Sa nu credeti ca am facut o cerere la partid sau partidul mi-a trimis mie un fax in care sa-mi spuna sa fac sau sa nu fac anumite lucruri si nici eu nu am contactat partidul. Discutam de o sustinere politica exprimata de catre toate partidele politice de-a lungul timpului pentru justitie. Sustinerea din partea intregului spectru politic cred ca este dintotdeauna pentru reforma in justitie", a declarat ministrul Justitiei, citat de Mediafax.

Robert Cazanciuc a adaugat ca, din pacate, justitia este o tema de campanie in cadrul alegerilor prezidentiale.

"De fiecare data cand am avut ocazia, mai ales la nivelul Parlamentului, m-am exprimat de fiecare data de cate ori am avut ocazia, cand am solicitat sprijin pentru diverse acte normative, opinia ministerului. Apelul meu a fost catre intreaga clasa politica de a sustine independenta justitiei. (...) Nu stiu daca este principala, dar cu siguranta justitie este o tema de campanie, din pacate, pentru ca foarte multi cetateni asteapta temele serioase fundamentale ale Romaniei si de foarte multe ori ne pierdem energia cu lucruri mai putin importante pentru viitorul Romaniei", a mai spus Cazanciuc.

Precizarile au fost facute in contextul in care ministrul Robert Cazanciuc a afirmat joi, la Botosani, ca DNA este "o institutie performanta", iar din partea PSD i s-a cerut sa ii sustina pe procurorii DNA in desfasurarea activitatii lor.

"Partidul mi-a cerut sa sustin DNA si am acordat resursele de care a avut nevoie si in materie umana, si in materie normativa in asa fel incat sa ramana o institutie performanta. Atata timp cat lucrurile merg bine, nu are rost sa le schimbam", a afirmat Cazanciuc.