Victor Ponta profita din nou de imaginea Simonei Halep pentru a strange mai multe like-uri pe pagina sa de Facebook. Imediat dupa victoria sportivei in fata Serenei Williams, a fost lansat un mesaj sponsorizat care poate induce in eroare utilizatorii de Facebook, fiind ademeniti sa dea like pentru pagina lui Victor Ponta. Mesajul este urmatorul: Felicitari, Simona Halep! Ne-ai facut sa fim mandri ca suntem romani! LIKE! Sub mesaj sunt doua poze cu Simona Halep si optiunea de "Like Page" sau, dupa caz, "Imi place pagina". Reamintim ca in august, premierul Victor Ponta a fost criticat in publicatia britanica Daily Star dupa ce a utilizat un truc asemanator.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 8 august Victor Ponta a postat pe pagina sa o fotografie cu Halep, insotita de mesajul: „Simona Halep tocmai şi-a lansat pagina oficială de Facebook! Eu i-am dat LIKE, voi?” Butonul de like ducea insa la pagina sa, nu la Simona Halep.

Pe langa faptul ca se foloseste de acest tertip pentru a strange like-uri, Victor Ponta asociaza numele Simonei Halep cu sloganul de campanie electorala "Mandri ca suntem romani!"

Mesajul a fost postat la scurt timp dupa ce Simona Halep (locul 4 WTA) a facut un meci senzational, meciul carierei de pana acum, in fata Serenei Williams (nr. 1 mondial), si a invins-o cu neverosimilul scor 6-0, 6-2 (dupa doar o ora si 5 minute).

  • Ponta, criticat pe Facebook

Pe pagina lui Victor Ponta apare un alt mesaj "Bravo Simona, tocmai ai facut 20 de milioane de romani foarte fericiti si foarte mandri de tine!" Acesta a strans sute de critici din partea utilizatorilor de Facebook. Cei mai multi il acuza ca se foloseste de imaginea sportivei. Cateva expemple de mesaje: "Mi-ar fi rusine sa ma bucur de victoria sportivilor cand stiu ca nu am ridicat un deget pentru a-i ajuta in drumul lor !om scapa de voi de la conducere, iar oameni ambitiosi si onesti, precum Simona Halep, vor prelua fraiele acestei tari!"; "A facut-o pe barba ei, pe banii ei, nu putini pt ca stim toti de ce investitie este vorba ca sa ajungi la acest nivel, nu ajutata de voi cei care furati tara si o saraciti de atatia ani !! Animalule !! Chiar nu te poti abtine??"; "Victor Ponta nu mai asocia numele Simona Halep de o nulitate ca tine!", "bine 'domnule premier'! toate merg bine in tara asta, 'mneata iti faci reclama pe realizarile altora!"; "Si Dvs tocmai i-ati facut pe aceiasi 20 milioane nefericiti dupa ce v-ati legat imaginea de succesul Simonei!"; Nu va este rusine sa fiti atat de oportunist si sa va folositi de orice si oricine numai sa castigati electorat ?

Tot in vara, a mai existat o incercare netransparenta de stringere de adeziuni virtuale. In iulie, Ponta isi prezenta pe Facebook masurile economice si sociale. Dar, ca sa le citeasca, un internaut trebuia sa dea intii like paginii sale de Facebook.

Intre candidatii la presedintie se duce o lupta pentru strangerea a cat mai multe like-uri pe Facebook. Mesajele lui Victor Ponta pe Facebook ajung la cel mai mare numar de simpatizanti in valori absolute, dar raportat la numarul de fani eficienta mesajelor lui Iohannis si Macovei este superioara, deoarece fanii sunt mai atasati si buni comunicatori, releva ultima analiza Mediafax Research&Monitoring.