Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dezbata luni cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a arestarii preventive a deputatului conservator Ion Dinita, in acelasi dosar in care este cercetat si presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu. Cel care trebuie sa puna cazul Dinita pe ordinea de zi a sedintei de plen este Biroul permanent, care se reuneste luni, la ora 13,30, scrie Agerpres.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a analizat martea trecuta cererea DNA, dar nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru aprobarea sau respingerea acesteia.

"Comisia juridica a fost sesizata de Biroul permanent cu scrisoarea adresata Parlamentului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita. Aceasta hotarare trebuie sa se ia cu jumatate plus unu, cu votul majoritatii membrilor comisiei, prin urmare, din totalul de 26 trebuiau sa fie 14 voturi pentru. S-a votat dupa cum urmeaza: 9 voturi pentru arestarea preventiva, 13 impotriva si un vot a fost anulat. Prin urmare, Comisia juridica va intocmi un raport catre Biroul permanent in care va spune ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru arestarea preventiva a domnului Dinita. Plenul este suveran sa decida daca va incuviinta arestarea preventiva sau nu", a spus vicepresedintele comisiei Ciprian Nica.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis ministrului Justitiei pe 10 octombrie referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este cercetat si presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.