Europarlamentarul PSD Andi Cristea a fost ales, joi, in functia de presedinte al Delegatiei Parlamentului European la Comisia parlamentara de cooperare Uniunea Europeana - Republica Moldova, social-democratul confirmand, pentru HotNews, alegerea sa in cadrul sedintei constituitive a forului.

Andi CristeaFoto: Parlamentul European

El s-a declarat convins ca alegerile legislative din Republica Moldova din 30 noiembrie vor reconfirma drumul european al tarii.

"Presedintele Delegatiei este principala voce a Parlamentului European in relatia cu autoritatile Republicii Moldova. Ma voi asigura ca Republica Moldova se va bucura de un sprijin consistent. Voi fi un avocat corect al progreselor sale in drumul sau european si sunt convins ca alegerile din 30 noiembrie vor reconfirma vocatia europeana a oamenilor de peste Prut", a declarat Cristea.

In context, el a avertizat asupra "presiunilor geopolitice si tentatiilor propagandistice de la est".

"Subliniez ca printre prioritatile mele se afla intarirea si imbunatatirea comunicarii cu privire la ce inseamna aderarea la spatiul Uniunii Europene: traim vremuri cu presiuni geopolitice si tentatii propagandistice la est, si trebuie sa comunicam cetatenilor Republicii Moldova avantajele si beneficiile care decurg din parcursul european", a mai spus europarlaentarul social-democrat.

In legislatura trecuta, presedintia Delegatiei Parlamentului European la Comisia parlamentara de cooperare Uniunea Europeana - Republica Moldova a fost asigurata de europarlamentarul PDL Monica Macovei, care a demisionat, intre timp, din partid, candidand ca indepedenta pentru Cotroceni.

Democrat-liberalii pierd astfel, in favoarea social-democratilor, sefia acestei delegatii europarlamentare, care reprezinta si un important vehicul electoral, in contextul in care cetatenii din Republica Molodva care au si cetatenie romana pot vota la alegerile prezidentiale din Romania.