Cati condamnati, trimisi in judecatata si cercetati penal, fac legi in Parlamentul Romaniei. Lista completa 

de D. Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 16 octombrie 2014, 19:05 Actualitate | Esenţial


Din cei 580 de parlamentari, 35 au problema cu legea, fiind in diferite situatii: 11 sunt trimisi in judecata , 17 sunt urmariti penal, 2 sunt condamnati in prima instanta, unul definitiv cu suspendare  iar 4 cereri de urmarire penala au fost respinse. Unii sunt condamnati definitiv, dar nu pleaca din parlament, altii sunt trimisi in judecata iar cativa nu pot fi cercetati de procurori deoarece Parlamentul a respins cererea de aviz. Doar unul a demisionat pe motiv la trimiterea in judecata pe motiv ca nu doreste sa aduca atingere imaginii parlamentului  si 3 si-au pierdut mandatul ca urmare a condamnarii.

 • Din cei 11 parlamentari trimisi in judecata, clasamentul pe partide se prezinta astfel: 7 de la PSD, 2 de la PNL, 1 de la  PMP, 1 de la PC.
 • Din cei 17 parlamentari urmariti penal,  13 sunt de la PSD, 3 de la PDL si 1 de la UNPR
 • Din cele 4 cereri de urmarire penala respinse, 3 parlamentari sunt de la PNL, 1 de la UDMR.

Parlamentari trimisi in judecata.

1. Deputatul PSD Vlad Cosma. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti i-au trimis, in aprilie 2014, in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si pe fiul sau, deputatul Vlad Cosma (PSD), sub acuzatia de  fapte de coruptie.

2. Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu.
A fost trimis in judecata in aprilie 2014 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita.

3. Deputatul PMP Florin Popescu, fost sef al Consiliului Judetean Dambovita.
A fost trimis in judecata in iunie 2014 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru conflict de interese (8 acte materiale) si fals in declaratii (8 acte materiale), se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Public.

4. Senatorul PSD Ovidiu Marius Isaila, aflat sub control judiciar. A fost trimis in judecata de DNA in iulie 2014, in sarcina acestuia retinandu-se trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla, si o infractiune de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.  

5. Senatorul PNL, Corneliu Dobritoiu.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a dispus, in septembrie 2013, trimiterea in judecata a fostului ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, alaturi de alte 10 persoane care au detinut functii de conducere din Ministerul Apararii Nationale (MApN), in legatura cu achizitionarea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu la pret subventionat.

6. Senatorul PSD, Victor Mocanu.  A fost trimis in judecata in decembrie 2013 de procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de contracte ilegale incheiate in perioada in care era presedinte al consiliului judetean Buzau.

7. Deputatul PNL Costin Gheorge. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Oradea au dispus in august 2013 trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care Costin Gheorghe, viceprimar al municipiului Beius (2008-2012), in prezent deputat PNL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in declaratii, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

8. Deputatul PSD Nicolae Liviu Dragnea.  A fost trimis in judecata in octombrie 2013 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

9. Deputatul PSD Marian Ghiveciu.  A fost trimis in judecata in decembrie 2011 de procurorii DNA, sub acuzatia de "instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - in forma calificata".

10. Senatorul PC Mircea Banias.  A fost trimis in judecata de procurorii DNA in aprilie 2012, alaturi de alte 38 de persoane, in dosarul privind fapte de coruptie din Vama Port Constanta. Potrivit unui  comunicat transmis luni de DNA, senatorul Mircea Banias este acuzat de trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

11. Ion Stan fost deputat PSD. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus in februarie 2013 trimiterea in judecata a deputatului Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, anunta Agerpres. El este acuzat ca ar fi pretins sume importante de bani in schimbul carora s-ar fi angajat fata de omul de afaceri Nicusor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorala, ca ii va obtine contracte cu statul. Dosarul lui Ion Stan a fost inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Parlamentari urmariti penal

1. Senatorul PSD Alexandru Mazare. Procurorii DNA au dispus in aprilie 2014 inceperea urmaririi penale fata de senatorul PSD Alexandru Mazare, pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii, acuzandu-l pe fratele primarului Constantei ca nu a declarat un cont deschis in Israel in care o societate comerciala a virat 80.000 de euro. Alexandru Mazare este anchetat in dosarul lui Radu Mazare, primarul PSD al Constantei, acuzat si el de infractiunea de luare de mita.

2. Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar. DNA, Serviciul Teritorial Iasi, a inceput i in mai 2014  urmarirea penala sub acuzatia de abuz in serviciu, in vremea cand era primar al comunei Strunga.

3. Senatorul PSD Alexandru Cordos.
Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmarii penale fata de senatorul PSD Alexandru Cordos in august 2014, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a faptuitorului, el fiind acuzat ca a avertizat persoane dintr-un dosar penal ca le sunt interceptate convorbirile.

4. Deputatul PDL, Valerian Vreme. Camera Deputatilor a avizat, pe 13 octombrie, cererea DNA privind incuviintarea incepererii urmaririi penale a deputatului independent Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor in guvernul Boc. Valerian Vreme este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu in dosarul licentelor Microsoft in perioada in care a condus ministerul (septembrie 2010 - februarie 2012).

5/6. Senatorii PSD Ecaterina Andronescu si Serban Mihaliescu. Senatorii juristi au decis, pe data de 13 octombrie, sa amane pana pe 28 octombrie avizul pentru urmarirea penala a fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu in dosarul "Microsoft". Ecaterina Andronescu, prezenta la sedinta comisiei juridice de luni, a declarat la iesirea din sala in fata jurnalistilor: "Sunt amarata si revoltata".

7. Deputatul PSD Adrian Simionescu. Procurorii DNA au dispus, in septembrie 2014, inceperea urmaririi penale impotriva deputatului PSD Adrian Simionescu, pentru savarsirea infractiunilor de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si complicitate la evaziune fiscala. De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus urmarirea penala in acest dosar si fata de oamenii de afaceri Marian Fiscuci si Florinel Marinas, pentru evaziune fiscala si respectiv complicitate la evaziune fiscala.

8. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD este urmarit penal de procurorii DNA in dosarul Laura Georgescu - CNA, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie in septembrie 2014. Hrebenciuc este suspectat ca si-a exercitat influenta politica pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune.

9. Deputatul UNPR Titi Holban. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in iunie 2014, punerea in miscare a actiunii penale fata de deputatul UNPR Titi Holban, acuzat de trafic de influenta. Holban este acuzat de procurori ca,  in ianuarie 2014, a acceptat promisiunea unui denuntator ca, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv, in doua transe, va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca aceasta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie.

10/11 Deputatii PDL Cornel Mircea Samartinean/ Alin Popoviciu. DNA a anuntat in mai 2014 inceperea urmaririi penale impotriva celor doi deputati PDL, alaturi de liderul filialei timisene a PDL, Constantin Ostaficiuc, sunt urmariti penal de procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu, conflict de interese si instigare la abuz in serviciu, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

13. Deputatul PSD Mircea Draghici. Procurorii DNA au inceput in martie 2013 urmarirea penala impotriva lui Constantin Nicolaescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Arges, a deputatului PSD Mircea Draghici si a 40 de primari. Constantin Nicolescu, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Arges si presedinte al organizatiei judetene a PSD, este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dintre care una in forma continuata (14 acte materiale).

14. Senatorul PSD Dan Sova.  Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in august 2014 pentru fapte de coruptie. DNA arata ca Sova ar fi pagubit statul cu 3,4 milioane de lei in urma incheierii a trei contracte de reprezentare juridica, contracte semnate cu complexele energetice Turceni si Rovinari in 2007-2008. Dan Sova, care la acel moment era reprezentant legal casei de avocatura "Sova si Asociatii", e acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, "cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul".

15. Senatorul PSD Nicolae Badalau. Procurorii DNA l-au acuzat, in octombrie 2013, de trafic de influenta pentru ca ar fi aparat interesele unei retele infractionale care viza monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism de evaziune. In 2 ani de zile statul a fost prejudiciat cu 50 de milioane de euro, sustin procurorii DNA. In dosarul care vizeaza zeci de persoane si un procuror de pe langa Inalta Curte, procurorii mai arata ca Badalau ar fi primit, cu titlu gratuit, pulpe, piept si ficat de pui de la una din firmele implicate.

16/ 17/ Senatorul PSD Ilie Sarbu, deputatul PSD Ioan Adam si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.  Directia Nationala Anticoruptie a anuntat pe 15 octombrie ca a inceput urmarirea penala fata de Ilie Sarbu - senator PSD si socrul lui Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc - deputat PSD, Ioan Adam - deputat PSD si Adam Craciunescu - director general al RNP Romsilva.


Urmariri penale respinse

1. Deputatul PNL Daniel Chitoiu.
Camera Deptuatilor a respins in martie 2014, prin vot secret, cererea procurorilor anticoruptie de ridicare a imunitatii a lui Daniel Chitoiu in vederea inceperii urmaririi penale. DNA a cerut pe 25 februarie urmarirea penala a fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat in dosarul ASF - Carpatica.

2. Senatorul PNL Varujan Vosganian. Pe 2 septembrie 2013, DIICOT a solicitat inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian in Dosarul "Gaze ieftine pentru Niculae" si a inceput urmarirea penala fostului ministru Adriean Videanu. Solicitarile trebuie vizate de catre Senatul Romaniei si Presedintie, insa in cazul lui Vosganian Senatul a respins cererea. Vosganian a demis din functia sa de ministru, dar a ramas parlamentar si se bucura in continuare de imunitate parlamentara

3/4. Deputatul UDMR Laszlo Borbely si deputatul PNL Victor Paul Dobre. Camera Deputatilor a respins, in septembrie 2012, solicitarile de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, informeaza Agerpres. Votul deputatilor vine in contradictie cu recomandarile facute de Comisia Europeana in ultimele rapoarte pe Justitie, unde se cerea Parlamentului sa nu mai blocheze cererile procurorilor pentru inceperea urmaririi penale fata de alesi.


Condamnati in prima instanta/ condamnati definitiv

 1. Deputatul PNL Hubert Petru Stefan Thuma si fostul sef al Parchetului Sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, au fost condamnati de instanta suprema la sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru fapte de coruptie, decizia fiind definitiva.

2. Deputatul PSD Miron Mitrea. Instanta suprema l-a condamnat pe 15 octombrie  pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale, decizia nefiind definitiva.

3. Deputatul PNL Tudor Chiuariu. Fostul ministrul al Justitiei , in prezent membru al Comisiei Juridice din Senat, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in ianuarie 2014, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Nagy Zsolt a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Posta Romana.

Parlamentari cărora le-a încetat mandatul ca urmare a incarcerarii

1. Deputatul PC Coman Gheorghe. 
Si-a pierdut mandatul dupa ce a fost  condamnat definitiv in aprilie 2014 de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de folosirea influentei de catre un om politic pentru a obtine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

2. Deputatul PNL Relu Fenechiu. 
Si-a pierdut mandatul dupa ce a fost condamnat definitiv, in ianuarie 2014, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul". Fratele liberalului, Lucian Fenechiu, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare in acest dosar.

3. Deputatul PNL Gigi Becali. S i-a pierdut mandatul dupa ce a fost condamnat definitiv in iunie 2013 la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in inscrisuri in dosarul "Valiza", in care au fost judecat pentru fapte de coruptie alaturi de alte persoane precum Victor Piturca si Teia Sponte, la 1.629 de zile de la trimiterea in judecata. Becali a primit doua pedepse de cate trei ani pentru dare de mita si una de un an pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, si anume trei ani.

Marea exceptie

1. Senatorul PNL Iosif Secasan.  Si-a dat demisia din Senat, in aprilie 2014, aratand ca este inculpat intr-un dosar penal si ca nu doreste sa aduca prejudicii de imagine Senatului Romaniei si PNL.

Nota: Din statistica de mai sus lipsesc cele aproximativ 15 cazuri de parlalmentari trimisi in judecata sau condamnati pentru conflict de interese in materie penala. Au fost inventariate doar cazurile de la Parchetul General si DNA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27242 vizualizari

 • -22 (34 voturi)    
  bun (Joi, 16 octombrie 2014, 18:39)

  Mazeta [utilizator]

  Parlamentul trebuie să fie reprezentativ, asta e menirea lui. Dacă din 580 de parlamentari, doar unul (1) este condamnat definitiv (cu suspendare), eu zic că bine. Ce, infractorii să nu aibă reprezentantul lor?
  • +11 (15 voturi)    
   erata (Joi, 16 octombrie 2014, 22:58)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ai vrut sa spui "infractorii condamnati definitiv", nu? ca infractori or mai fi si altii. sau tu inca il mai astepti pe Mos Craciun? hai mazeto, ca nu poti fi chiar atat de penibil..
  • +11 (15 voturi)    
   Mazeto, (Vineri, 17 octombrie 2014, 0:33)

   AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   eşti din ce în ce mai incoerent/ă ! Fără să fii plătit/ă neuronul se cam blochează, aşa-i ?! E, noi, anticomuniştii, o facem din convigere, nu trebuie să ne plătească nimeni !
  • +9 (13 voturi)    
   bun pentru mazeta (Vineri, 17 octombrie 2014, 9:47)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   statistica se poate interpreta si asa-8,5%dintre parlamentari au fost descoperiti ca avand probleme cu legea. Inseamna ca rata de infractionalitate este in parlament de 15 ori mai mare decat media pe tara. Adica acolo unde romanii au un infractor,parlamentarii au 15.Daca vorbim de bani,sumele in cauza,la parlamentari depasesc totalul sumelor de la restul populatiei.Nici nu-ti mai calculez procentul ca te faci basist.
  • 0 (2 voturi)    
   scuze... (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:05)

   mihai58 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...din partea celor de pe cealalta "extrema" :) (cu speranta ca cenzura HotNews nu ma va "sterge" ca in alte ocazii)...
   Scuze pentru ca nu ti-a apreciat nimeni simtul umorului!!!
   Era sa te ratez pt ca mesajul tau era "ascuns" (lucru oricum nepotrivit, dupa mine, pt ca ar trebui sa avem totii "constienta" celorlalti, fie ei si... "mazete" :).
   Imi permit si un sfat: alta data cand glumesti, adauga [gluma], ca sa inteleaga tot prostu'...
  • +4 (4 voturi)    
   la reprezentare (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:34)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   infractorii detin majoritatea..
   cic'ar fi cam 70% :))
 • +30 (32 voturi)    
  Excelenta munca de documentare sistematica (Joi, 16 octombrie 2014, 18:43)

  Pseudonim17 [utilizator]

  Jos palaria, hotnews!
 • +24 (24 voturi)    
  Renumarare (Joi, 16 octombrie 2014, 19:11)

  Sthelian [utilizator]

  "16/ 17/ Senatorul PSD Ilie Sarbu, deputatul PSD Ioan Adam si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat pe 15 octombrie ca a inceput urmarirea penala fata de Ilie Sarbu - senator PSD si socrul lui Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc - deputat PSD, Ioan Adam - deputat PSD si Adam Craciunescu - director general al RNP Romsilva."

  16/17/18., adica un total de 36.
 • +26 (26 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 16 octombrie 2014, 19:15)

  polonyca [anonim]

  • +9 (13 voturi)    
   mda. Romania tara lucrului bine facut (Joi, 16 octombrie 2014, 21:23)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   parlament penal..
   • +15 (15 voturi)    
    mai corect (Vineri, 17 octombrie 2014, 2:31)

    vezi [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    Mandru ca sunt roman !
    Vad ca "cei mai mandrii" sunt de departe PSD-ii...si lista este in dezvoltare !
  • +16 (16 voturi)    
   psd (Joi, 16 octombrie 2014, 21:35)

   federal [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   PSD adica Party of Shpagas as Democracy.
   olteanul chinez o duce pe noi culmi ( shpaga evident).
  • +6 (6 voturi)    
   Hoția unește, (Vineri, 17 octombrie 2014, 11:42)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   încheagă rapid structuri sociale pentru că e mult mai profitabilă și in același timp necesită mult mai puțin efort decât munca.. Poți fura din timp, din resurse, din orice, numai de la oameni nu. Fiindcă legea este cam ipocrită, te lasă să furi de peste tot numai de la oameni nu.
 • +25 (25 voturi)    
  Mah Gicu, (Joi, 16 octombrie 2014, 19:27)

  Armadilo [utilizator]

  Da astia asigura majoritatea parlamentara pentru votarea legilor????

  Alooooo, Curtea Suprema, Curtea constitutionala???? Nu se aude???????
  • +10 (10 voturi)    
   Astia sunt caracatita peste Romania (Joi, 16 octombrie 2014, 20:28)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

   Da, cea mai buna intrebare.
 • +26 (26 voturi)    
  curand vor face de-o majoritate... (Joi, 16 octombrie 2014, 19:43)

  timp tamp [utilizator]

  ..... și atunci Casa Poporului să se facă pușcărie..
  • +10 (10 voturi)    
   Fac grup parlamentar ! (Vineri, 17 octombrie 2014, 7:40)

   NicolaeA [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   Fac grup parlamentar ! Va fi cel mai numeros si transpartinic !
 • +21 (21 voturi)    
  situatia de mai sus...... (Joi, 16 octombrie 2014, 19:49)

  translativus [utilizator]

  ......este pentru acest moment dar aceasta este doar motul rahatului.
  Avand in vedere ultimele evenimente in care DNA-ul joaca rolul principal, s-ar putea ca din cei 580, sa nu mai ramana nimeni in libertata.

  Astia sunt cei care ne fac noua legile si cu care candidatii la presedentie, in afara de M.M., doresc sa continue colaborarea.

  Ce se va schimkba dupa alegerile prezidentiale ? Dca noul presedinte nu va dizolva imediat, prin referendum. acest parlament, nu se va schimba nimic !
 • +18 (18 voturi)    
  SCHIMBAREA - REFORMA CLASEI POLITICE (Joi, 16 octombrie 2014, 20:53)

  silvaestru [utilizator]

  NOI ii platim si NOI le dam puterea si EI isi bat joc de noi cu aroganta si nerusinare, incalcand legi peste legi.
  Politicienii oportuniști, profitori și corupți în bună parte își votează legi PENTRU HOȚIE.
  1-3-7-15-28 politicieni au fost condamnati penal: un prim ministru, 3 miliardari, 7 ministri, 15 presedinti de consilii judetene, 28 de parlamentari.
  51 DE POLITICIENI DE PRIM RANG AU FOST CONDAMNAȚI PENAL ÎN ULTIMII ANI ! POLITICIENII ROMÂNI SUNT RUȘINEA EUROPEI !
  Mult mai multi politicieni din ministere, consilii judetene si locale sunt in anchete de cercetare penala.
  40% din populatie traieste in conditii de risc de saracie.
  Conducerile judetelor si oraselor sunt organizate pe CLANURI DE INTERESE SI DE CORUPTIE.
  Guvernul conduce tara si tot el face si legile ? Parlamentarii sunt 588 ?
  De 25 de ani toleram sa fim condusi de niste indivizi cu putin simt moral, trufasi si pusi pe capatuiala ! SA NE FIE RUSINE !
  Acestia sunt politicienii care ne conduc? Cei care încalcă legile și apoi fug cat pot de justitie? Cei care fac legi pentru POHTA ce-au pohtit?
  DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE ? O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE REFORMATĂ SI SCHIMBATĂ PRIN ORICE MIJLOACE PASNICE DEMOCRATICE !
  • +6 (6 voturi)    
   aceasta clasa politica..... (Vineri, 17 octombrie 2014, 12:12)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui silvaestru

   .......este rezultatul acestui sistem politic ticalos, care are la baza minciuna electorala nepedepsita.
   Degeaba cautam sa schimbam clasa politica daca sistemul ramane acelasi.

   De aceea militez pentru desfiintarea acestui sistem si trecerea la meritocratie prin administrarea statului prin contract, unde promisiunile electorale sunt obligatoriu de indeplinit si unde cetatenii au puterea de control si sanctiune asupra sistemului, adica democratie autentica.
  • +4 (4 voturi)    
   Hoția să fie impozitată! (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:21)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui silvaestru

   Interzicerea hoției este de fapt o scutire de impozit.
 • +14 (16 voturi)    
  Acceptati-mi o utopie (deocamdata) :Traiasca ! (Joi, 16 octombrie 2014, 20:54)

  dekar [utilizator]

  Sa se nasca,sa traiasca si sa deie roade parlamentul romanesc unicameral cu cel mult 150 de membri alesi uninominal pe criterii (legiferate) foarte dure !
  Sa se nasca,sa traiasca si sa deie roade guvernul romanesc cu maximum 15 ministere,cu tot cu secretarii lor de stat, ales cu aceleasi criterii !
  Traiasca si infloreasca serviciile si institutiile de stat rupte de politica si politruci !
  Vivat !
  Romani ,ganditi-va,treziti-va !
  Alesilor de buna credinta,luptati,fiti sinceri cu voi !
  Oameni buni,natia asta amarata nu are alta cale !
 • +16 (16 voturi)    
  DNA este asistat de CIA . (Joi, 16 octombrie 2014, 22:22)

  soundtrack [utilizator]

  Doar americanii, cu instrumente si metode specifice, au posibilitatea de a intercepta pe Terra ceea ce dialogau borfasii romani prin toate colturile lumii, carandu-si banetul cu plasa sau transferandu-i prin tot soiul de offshore-uri. La fel si cateva servicii din Europa coopereaza intens pt. a curata lepra din RO, adicatelea parlamentul cu securistii din spate, guvernul asisderea.Nu ca ne-ar iubi si pasa prea mult de noi, dar au nevoie de culoar spre statele islamice si de stavilar fata de putin si preistoricii lui. Lui sebi ghita i se va face vant in scurt timp, la fel si multora din serviciile RO care sunt cam aceieasi din epoca de aur. Romanii singuri nu pot decat sa-si ia credite pt pampers, idealurile de dreptate, adevar, respectare de reguli si legi nu sunt de vreo importanta. Pe romanasi nu-i intereseaza decat matzul gros plin.
 • +15 (15 voturi)    
  Avem o singura solutie (Joi, 16 octombrie 2014, 23:37)

  veduma [utilizator]

  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  Neah, mai bine mai radem si citim o carte cu ilici, mai numaram niste oua cu bombonel sau ne jucam de-a spionii cu tantalau.

  Treziti-va!
 • +14 (14 voturi)    
  Hai justitia tata, (Joi, 16 octombrie 2014, 23:38)

  zyk [utilizator]

  hai ca ai fost o tarfa cu toate puterile de pana acum, dar promitem ca noi, poporul te luam de nevasta daca te indrepti
 • +6 (6 voturi)    
  nu am reusit (Vineri, 17 octombrie 2014, 0:29)

  aresul [utilizator]

  sa-mi dau seama cine este parlamentarul ce a demisionat pe motiv ca nu a vrut sa aduca atingere imaginii Parlamentului. Hrebenciuc?
  Potrivit Legii Antagonismului, Imaginea reprezinta starea de neutralitate dintre Perceptie si Realitate. Multi au perceput Parlamentul drept o institutie serioasa, sau cel putin asa s-a dorit prin imagine. Din vad, realitatea este cu totul diferita. Parlamentul pare a fi mai degraba o fortareata a hotilor.
  • +7 (7 voturi)    
   Ei sunt (Vineri, 17 octombrie 2014, 7:19)

   bancheru83 [utilizator] i-a raspuns lui aresul

   Ei sunt problema tarii!!!!ei isi voteaza legi ca sa le fie lor bine!eu le recomand o excursie doar dus in Sierra Leone .am inteles ca tudor ciuhodaru pleaca primul sa le pregateasca locurile la toti..
   • +1 (9 voturi)    
    cu ani in urma (Vineri, 17 octombrie 2014, 10:06)

    aresul [utilizator] i-a raspuns lui bancheru83

    as fi spus ca adevarata problema TU esti! Pentru faptul ca participi la mentinerea industriei politice prin vot., insa nu mai pot afirma asa ceva. La ultimele alegeri parlamentare (nationale), neparticiparea a fost in procent (oficial) de 60%. Acest lucru inseamna faptul ca te-ai prins de poanta si nu mai doresti sa ai de a face cu aceasta industrie. De asemenea, inseamna faptul ca politicienii s-au ales intre ei si actioneaza impotriva ta, a majoritatii.
    • +4 (4 voturi)    
     Absenta de la vot (Vineri, 17 octombrie 2014, 11:34)

     epishebe [utilizator] i-a raspuns lui aresul

     e tot aia cu un vot pentru! Crezi ca-i afecteaza cu ceva ca ai stat tu acasa "in protest"? Cat timp ii lasi sa-si vada de hotie? Singurul mod de protest este votul impotriva! Votul pentru altul care e mai bun!

     Cat timp inca avem dreptul de a vota pentru a ne alege conducatorii, tot ce se intampla in tara asta este din vina noastra.

     Blamarea exclusiva a conducatorilor este absurda. E ca si cum ai angaja o femeie de serviciu pe post de inginer astronaut pentru a proiecta o racheta si pe urma ai da vina pe femeie cand proiectul nu merge. Este si vina noastra ca i-am ales!
     • +1 (1 vot)    
      nu cred (Vineri, 17 octombrie 2014, 14:03)

      aresul [utilizator] i-a raspuns lui epishebe

      ca ai inteles cum functioneaza industria politica. Votezi (alegi) ce este promovat de catre aceasta. Nu este vorba de protest! Pur si simplu, opinia noastra sociala nu are ca cauta in spatiul frumos amenajat si total nefunctional al acestei industrii. De fiecare data suntem pusi sa alegem intre Pepsi si Coca-Cola. Faptul ca nu ai cunostinta de o organizare sociala functionala este o cu totul alta chestiune, ce presupune sa intelegi adevaratele diferente. Despre ,,aqua simplex" vom discuta la momentul potrivit.
 • +12 (12 voturi)    
  Ponta,Ghita terfelesc numele tarii indiferente! (Vineri, 17 octombrie 2014, 6:37)

  hotnewsfil [utilizator]

  Ticalosii din PSD, in frunte cu lichele, borfasi, semidocti, securisti si nomenclaturisti sau urmasi ai acestora, au adus tara in faza finala de descompunere morala : 'doctorul in Crinologie', care ingheata rauri si fluvii oricand deschide gura - gunoiul cu o mie de fete de securist - raspandeste pe afise si la intalniri electorale, enorma blasfemie, jignirea adusa tarii : 'mandru ca sunt roman'. Adica, 'mandru ca sunt cetatean al Romaniei'
  In acelas timp, o alta fata a ticalosului pune in miscare batjocorirea, terfelirea, tararea in gunoi a numelului patriei noastre, astfel : 'prietenul lui - securistul Ghita - si-a ales, cu sprijinul ticaloasei pesediste puse de Ponta in fruntea CNA, denumirea ROMANIA, pentru spelunca prin care imprastie permanent laturi, tintite catre oricine este banuit ca le-ar fi adversar lor (Ponta si Ghita).
  Ticalosia ajunsa la paroxism - injghebata neintrerupt in laboratoarele postului TV detinut de securistul Ghita - sunt trimise catre poporul roman, de catre cativa angajati ai lui Ghita, total lipsiti de caracter, de moralitate, care fac aceasta treaba murdara (de latrineri), in schimbul argintilor pe care ii primesc cu carul, si ei, acesti vehiculatori de otrava, trimisa catre poporul pe care Ponta il jigneste profund, cu : 'romanii mei!'
  Acesti ticalosi - complet degradati moral - dezonoreaza constient, deliberat, aceasta tara, pe toti romanii de azi, jignesc profund memoria strabunilor nostri - cei care au dat tarii lor numele ROMANIA
  Ticalosii infiltreaza astfel, sistematic, de la nivelul cel mai inalt, de informare si de conducere a poporului roman, in mintea tinerei generatii, a copiiilor, convingerea ca Romania lor este asa cum le-o prezinta, cu obstinatie, perfect organizat, acesti ticlosi distrugatori de tara. Cu obstinatie pentru ca ticalosii vor sa nu scape nicio alta tara de convingerea ca 'asta este ROMANIA', de ea trebue sa ne ferim, sa nu ne fie contaminata popuatia.
  ROMANIA lui Ponta este grav bolnava, nu Traian Basescu!
  • +4 (4 voturi)    
   PARLAMENTUL (Vineri, 17 octombrie 2014, 11:05)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Romaniei ..plin de hoti ..Ce bucurie ca l-au bagat si pe Cozma ..la inghesuiala si , probabil , in curand, la Rahova ! Ell si sotia lui ..platiti din bani publici sa ne rada in nas..ca suntem prosti ..!!
   Sebastian GHITA, omul lui Ponta, al lui Cozma Mircea si prieten de copilarii , cu Vladut alu Cozma baronul de Poiesti si stim noi cu cine este el cel mai bun prieten.. Asta a facut studii cand Cozma Mircea ii dadea contracte sa informatizeze primariile din judet ..impreuna cu geniul .. beizadeaua lui de baiat , Vladut !! Cozma l-a invatat cum sa faca bani si sa se catzere pe treptele puterii PSD-iste tragandu-l si pe Vladut dupa el..DNA schimbati-i macazul spre Rahova ca aveti , slava GOD, suficiente elemente de incriminare . .Banii cum i-a facut ??..
 • +9 (9 voturi)    
  S-ar putea să mai lipsească câțiva din listă (Vineri, 17 octombrie 2014, 7:04)

  Razvan S. [utilizator]

  Verificați și situațiile domnilor Gergely Olosz, Dumitru-Dian Popescu, Verginel Gireadă, Ion Diniță, Mircia Muntean, Ioan Oltean, Ovidiu Silaghi și Sorin Roșca Stănescu.
  • -1 (3 voturi)    
   Of,of (Vineri, 17 octombrie 2014, 12:28)

   Loda [utilizator] i-a raspuns lui Razvan S.

   Taci domne, ca astia nu-s nici pesedisti nici penelisti, cum sa-i dea la lume? !
 • +7 (7 voturi)    
  TEPES DOAMNE (Vineri, 17 octombrie 2014, 7:58)

  mexic [utilizator]

  Exista un cuvant " ONOARE " , PT. ei nu exista si nici nu-l cunosc. Au OBRAZ GROS si totusi cum nu putem sa-i scoatem de acolo . Iesiti la vot stimati Romani . Este un moment CRUCIAL PENTRU ROMANIA .
  • +5 (5 voturi)    
   la vot cu totii (Vineri, 17 octombrie 2014, 11:07)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui mexic

   si deschideti bine ochii .. daca vedeti rosu sa scuipati in san ! Desteptarea .. Cu Dumnezeu inainte !
 • +8 (8 voturi)    
  Gasca de golani ??? or Parlament !!! (Vineri, 17 octombrie 2014, 8:40)

  andreesanu [utilizator]

  Gastile de golani au pus mina pe Romania !!!
  De la gasca la partide s-a trecut prin faza de legalizare a
  haitei schimbindu-i numele in partid !!!,fara doctrine,fara traditii aceste FACATURI nu au decit un scop :jaful;
  imbogatirea prin orce mijloace .
  Trepadusi ,lichele,haimanale,alde neica nimeni,gargaragii,mistocari ,bulevardisti aranjeaza ,tranzactioneaza de 25 de ani averea Romaniei lasind pe drumuri milioane de romani.
  Ca orce gasca asa zisul parlament isi protejeaza hotii ,derbedeii,mafiotii legiferind hotia,tradarea impotriva firii si impotriva intereselor Romaniei si a romanilor.
  Politica lor este jocul murdar,hotia,tradarea,minciuna,indobitocirea natiei
  pentru a o jefui la nesfirsit.
  ,
 • +10 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 17 octombrie 2014, 9:37)

  Melchisedec [anonim]

 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 octombrie 2014, 9:49)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 octombrie 2014, 10:42)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  Ucraina, Romania, Polonia (Vineri, 17 octombrie 2014, 11:51)

  VladBerliba [anonim]

  In toate tarile ex-comuniste situatia e absolut similara. Centura de tari care desparte influenta vestica de cea estica. E ca un fel de granita, un vestigiu intre est si vest. Experimentul global al impartirii lumii intre capitalism si comunism a afectat iremediabil si puterea de la varf, oamenii care au pus la cale acest experiment odios la scara globala.

  Sferele puterii din Vest (America, UK) si cele din Est (Rusia in principal) continue sa-si dispute sferele de influenta. Revolutii, revolutii portocalii, maidane, avioane cu elite la bord toate reprezinta jocuri ale puterii in care "elitele" locale nu sunt decat pioni intr-un mare joc de sah. Momiti cu afaceri si functii caldute fac jocurile elitelor mondiale, ale oamenilor care detin 99% din averea planetara. Oameni care nu au scrupule si care doresc sa detina in continuare controlul. Tarile doar niste companii, oamenii sclavi, vietile umane o statistica in subsolul statisticilor economice ...
 • +1 (1 vot)    
  e bine asa (Vineri, 17 octombrie 2014, 12:26)

  Loda [utilizator]

  foarte buna enumerare, din toata lista (mare) doar un 1) singur deputat PDl !!!! Vedeti ce bun partid a fost PDL ? Rusine celorlalti !
 • -3 (3 voturi)    
  Un sfat (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:12)

  Azra [utilizator]

  Dupa "stralucitele " victorii din perioada basista, dl Zegrean ar face si el mai bine sa-si dea demisia din functia pe care a fost pus, inainte de rezultatul alegerilor prezidentiale..
 • 0 (0 voturi)    
  Ucraina - Romania (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:17)

  VladBerliba [anonim]

  Ucraina

  Poroshenko - America
  Ianukovici - Rusia

  Romania

  .... - America
  .... - Rusia

  Ii las pe cititori sa umple puncte, punctele ...

  Cat despre "caderea" comunismului, "democratia" desigur americana ... basme ... frumoase in jocul global al sferelor de putere.
 • 0 (2 voturi)    
  PSD conduce detasat! (Vineri, 17 octombrie 2014, 13:56)

  ouyang [utilizator]

  .
  • +3 (3 voturi)    
   La mititica le e locul! (Vineri, 17 octombrie 2014, 17:19)

   AdelaidaO [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   Tot clanul PSD sa plateasca pentru modul in care a ajuns tara noastra. In loc sa ajute la dezvoltarea acestei tari ei au furat cat au putut ca s-o termine de tot. Dottore plagiatorul nu trebuie sa ajunga la fotoliul prezidential. Haideti sa incercam sa salvam ce a mai ramas din Romania noastra frumoasa.
 • 0 (0 voturi)    
  :O (Duminică, 19 octombrie 2014, 19:01)

  N-joy [utilizator]

  interesant, majoritatea sunt de la PSD, la toate "categoriile"....
  nu inteleg un lucru, se stie de mult timp ca la psd s-au adunat toti infractorii si coruptii... toata lumea se plange de coruptie in tara asta, dar totusi cei care se plang de coruptie sunt cei care mereu ii voteaza pe corupti.... nu prea e logic, oare de ce nu gandesc mai mult inainte de a pune stampila pe buletinul de vot??


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by